.

La cua donava la volta a la cantonada de la Rambla Lluís Companys Foto:Tarragona21

La cua donava la volta a la cantonada de la Rambla Lluís Companys Foto:Tarragona21

Més de 200 persones s’han autoinculpat a favor del procés sobiranista, al jutjat de guàrdia de Tarragona.

La convocatòria de l’ANC ha aconseguit convocar a un nombre important de ciutadans que han entregat els seus formularis al jutjat de Tarragona per autoinculpar-se davant de la Fiscalia General de l’Estat.

En aproximadament mitja hora han entrat al jutjat de guàrdia els més de 200 tarragonins que s’han autoinculpat Foto: Tarragona21

A les 12 en punt la cua ja feia pràcticament la volta a la cantonada dels jutjats amb la Rambla Lluís Companys. Gent d’edats diverses i amb les instàncies a la mà han anat entrant al Jutjat de guàrdia on els han registrat el formulari per autoinculpar-se per haver votat el passat 9 de Novembre.

Un dels primers en exercir la seva autoinculpació ha estat el veterà advocat, Tomàs Gilabert i un dels últims en passar pel jutjat ha estat el multidisciplinar músic, Joan Reig.  Reig ha estat clar “No hi haurà prous presons per tancar-nos a tots, potser ens hauran de ficar en camps de refugiats”. Alguns polítics com el convergent Jordi Sendra o el republicà, ex SI, Jordi Molinera també han passat pel jutjat.

Des de l’Assemblea al Tarragonès, organitzadors de l’acte, el seu portaveu, Albert Cortés, ha dit que “És un èxit de convocatòria degut a les dates en les que ens trobem”. Cortés s’ha mostrat satisfet de la resposta de la gent i del moviment que segueix generant l’ANC al Tarragonès un cop superat el 9N.

Alguna gent es preguntava encara quin era el procediment exacte per autoinculpar-se aquest matí. Diferents voluntaris de l’ANC s’han encarregat de repartir els formularis entre aquells que ho demanaven.

Joan Reig a la sortida del jutjat Foto:Tarragona21

El coordinador de l’Assemblea al Tarragonès ha destacat que des de l’ANC es seguirant fent accions per a treballar pel procés en els pròxims dies.

L’autocinculpació arriba com a mesura de suport a la imputació per part de la Fiscalia General de l’Estat del president de la Generalitat, Artur Mas, de la vice-presidenta, Joana Ortega i de la consellera Rigau i del conseller Espadaler.

Quim P.Casadesús