.

.

TOTS 21


Una imatge de l'activitat sobre la taula periòdica.

Una imatge de l’activitat sobre la taula periòdica.

La Universitat ha impulsat aquest estiu dues iniciatives per fomentar l’interès dels joves per la ciència. D’una banda s’ha convocat una nova edició el programa EstiURV, adreçat a alumnes de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat i que s’ha dut a terme durant dues setmanes: del 8 al 12 i del 15 al 29 de juliol als laboratoris i a les aules de la Universitat.

En aquest cas 139 els joves s’han inscrit en un únic taller que han fet durant una setmana. D’aquesta manera, les noies i els nois que enguany han acabat el darrer curs d’ESO o el primer curs de batxillerat han pogut dedicar una setmana de les seves vacances d’estiu a participar dels tallers científics que la URV organitza amb l’objectiu de fomentar el seu interès per la ciència i despertar vocacions.

D’altra banda i amb aquest mateix objectiu, però adreçat a joves de 1r a 3r d’ESO, s’ha organitzat la segona edició de  l’URV Summer Lab. Es tracta d’una activitat d’estiu on 111 joves han pogut tenir un primer contacte amb el món universitari al mateix temps que han pogut fer un tastet de diferents disciplines científiques. Tot amb un component lúdic que afavoreix l’aprenentatge i desenvolupa les capacitats personals i vocacionals.

S’han organitzat cinc tallers per setmana, cada dia d’un àmbit diferent, per tenir un coneixement global dels diferents ensenyaments. Els tallers d’aquest programa han acabat aquest passat divendres.