.

.

TOTS 21


Imatge de l’equip de direcció del festival en roda de premsa. Foto: Jaime Rojas / Festival REC

Enguany, més de 2.000 persones han gaudit de l’edició presencial del XX REC, que ha celebrat la vintena edició amb una proposta de contingut d’alta qualitat, que ha dut més de 21 estrenes al Teatre Tarragona i algunes de les millors òperes primes internacionals del panorama internacional.

Les dades d’aforament, segons indiquen els responsables del festival, s’han de llegir en un context d’horaris restringits i amb la meitat de l’aforament de l’espai disponible. “En un any complicat com és aquest creiem que les xifres són bones i valorem sobretot que ha estat un veritable èxit poder gaudir de la cultura al centre de la ciutat, en un espai com és el Teatre Tarragona i demostrant que, un cop més, la cultura cura i ens permet somniar”, destaca el director del Festival REC, Xavi Garcia Puerto.

El director del Festival REC també fa una valoració positiva de la proposta de continguts de l’edició d’enguany i manifesta que “estem molt satisfets de la qualitat i la visió del món que ens aportem les pel·lícules d’enguany, en una edició que és més especial que nosaltres que mai. Hem celebrat el vintè aniversari en condicions molt adverses, com tots vosaltres haureu viscut també, i enmig d’una baixada de l’activitat cultural. Per nosaltres, enguany el gran premi és ser aquí i la millor manera de celebrar el nostre aniversari és ferho fent el que millor sabem fer, que és oferir cinema i espai de debat”.

El premi del Jurat Internacional del REC recau en la pel·lícula ‘Mogul Mowgli’

En el capítol de guardons, els membres dels diferents jurats i el públic del Festival REC 2020 ja han efectuat les seves valoracions i l’edició d’enguany ja té guanyadors. El premi a la millor òpera prima del Jurat Internacional recau en el film ‘Mogul Mowgli’ i la menció especial és per ‘El alma quiere volar’.

Per la seva banda, el Jurat de Cineclubs — una novetat d’enguany, que posa en relleu la tasca cultural d’aquestes entitats— premia ‘Slalom’ i també fa una menció especial per a ‘El alma quiere volar’. El guardó del Jurat Jove és per ‘Gagarine’ amb menció per la pel·lícula ‘Slalom’. El premi del públic és per ‘Apples’.

Enguany, com en altres edicions, es durà a terme un passi especial d’una de les pel·lícules que ha tingut més ressò durant aquests dies. Enguany l’escollida és ‘Mogul Mowgli’, de la qual es farà un passi especial avui dimarts, 8 de desembre, a les 20 hores al Teatre Tarragona, una sessió que clourà l’edició presencial del festival, que enguany s’ha dut a terme del 2 al 8 de desembre i que ha servit per a commemorar els vint anys de cinema i estrenes a Tarragona.

Redacció