.

Tall a l’entrada de Tarragona pel pont de Santa Tecla. Foto: Tarragona Ràdio

Inici de la manifestació de Tarragona. Foto: Twitter

Més de 2.000 joves estudiants han protagonitzat la primera gran manifestació de Tarragona, que ha completat l’organitzada oficialment pels sindicats. Aquesta darrera ha arrencat a la plaça de la Dona Treballadora amb la lectura del manifest per part dels sindicats UGT i CCOO, que han convocat aturades laborals de dues hores. La lectura l’han conduïda Mar Vázquez i de Verónica Rubio.

Després, ha arrencat la manifestació sindical fins les portes dels jutjats tarragonins, que ha reunit més de 300 persones en aquest recorregut pels carrers del centre. La protesta més multitudinària, però, ha estat la dels estudiants, més de 2.000, que s’han mobilitzat entre la Imperial Tarraco i els serveis territorials d’Ensenyament, al carrer Sant Francesc.

Abans, de bon matí, un grup de piquets ha tallat diversos accessos a la ciutat de Tarragona a primera hora d’aquest divendres i amb motiu de la vaga feminista. Els manifestants, una cinquantena, han iniciat una marxa des de la plaça Imperial Tàrraco pocs minuts després de les 7 h, informa Tarragona Ràdio.

Des d’allà han iniciat un itinerari que els ha portat a tallar de manera puntual accessos a la ciutat com el Pont del Francolí, a l’avinguda Ramon i Cajal. L’acció ha durat uns 45 minuts. Durant aquest temps s’han generat cues. Fins al lloc s’hi han desplaçat diverses unitats dels Mossos d’Esquadra.

Uns piquets que també han tallat el Pont de Santa Tecla i l’avinguda de la República Argentina, la sortida per la N-240. Els manifestants han tornat a la plaça Imperial Tarraco i l’han tallat durant una estona.

El col·lectiu Arran ha reivindicat diverses accions fetes durant la nit passada. Es tracta de pintades a l’Ajuntament de Tarragona o un cartell reivindicatiu que han penjat a la Catedral. En ell s’hi podia llegir «Ara per a vosaltres tot seran mals moments», fent referència a les polèmiques declaracions de l’Arquebisbe Jaume Pujol sobre els casos de presumptes abusos sexuals en el si de l’església tarragonina.