.

Cartell de la prova de Salomó

Més de 150 pilots d’arreu del país participaran aquest diumenge en la segona edició de l’Enduro de Salomó puntuable per al Campionat de Catalunya. Una competició que, altra vegada, dóna el tret d’inici a aquest municipi del Baix Gaià. Xavier Roca, president del Moto Club Salomó, ha explicat que “es tracta d’una prova que emula l’Endurada, la qual l’organització també en té experiència, però amb pilots de més nivell”.

El ralli constarà de 40 quilòmetres en tot tipus de terreny, com senderons o camins amples i estrets; a més, tal com marca la orografia del terreny, el recorregut estarà marcat per la pedra. Aquest comptarà amb alguna trialera a més de dos trams cronometrats, un de llarg i ràpid en terreny dur i un altre de més curt, tipus extrema natural, que agafa part del circuit de motocròs Les Fontanes.

Pel que fa a categories, els pilots que competeixen a E-1, E-2, E-3 i Junior Open faran quatre voltes al recorregut més les dues especials, mentre que els Sèniors B també faran 4 voltes però per la variant per la qual passaran la resta de categories que competiran, que faran tres voltes més les dues especials.

El Paddock estarà dins del poble, a la zona del polígon industrial, i les dues especials a un quilòmetre de distància cadascuna; s’hi podrà arribar amb cotxe perfectament.

Recordem que, precisament, l’organització del Moto Club Salomó va impulsar aquesta nova prova ara fa un any, tot passant de l’Endurada a l’Enduro, arran del reconeixement a millor organització de la prova que havia rebut l’entitat per part de la Federació de Catalana de Motociclisme. Un guardó que l’any passat es va tornar a repetir però, en aquest cas, com a millor organitzador d’Enduro. En aquest sentit, el president ha reconegut que “tirar endavant proves d’aquesta envergadura sempre es fa de més bon grat si els participants i la Federació ens donen suport i reconeixen el mèrit”.