.

La cursa de festa major va comptar amb la participació de 134 corredors i corredores. Foto: Ajuntament

El passat dissabte, a partir de dos quarts de nou del matí, Roda de Berà va donar el tret de sortida als actes previs a la Festa Major de Sant Bartomeu, i ho va fer amb la cinquena edició de la cursa de la Festa Major, organitzada per Fun Sports i l’Ajuntament de Roda de Berà.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de 134 corredors i corredores. El recorregut inicial es va haver de modificar en ser Roda de Berà un dels 279 municipis que fins ahir diumenge va tenir el nivell 3 del Pla Alfa activat per alt risc d’incendi. Va continuar sent un recorregut mixt però molt més ràpid, i es va notar. El primer corredor en arribar a meta, Arnau Monzonís, del club Gasxsatanàs, ho va fer en tan sols 25 minuts i 19 segons, a un ritme de 3’25’’ el quilòmetre. Joan Mengual el va seguir de molt a prop, i va creuar la meta amb només 8 segons de diferència. Manuel Torres, va ser el tercer classificat de la categoria masculina (25’33’’); Jorge de Andrés, el quart (25’45’’), i Enric Roig (25’50’’), el cinquè.

Pel que fa a la categoria femenina, Marina Travé va ser la més ràpida, amb un temps de 27’43’’, seguida per Laia Gil (29’50’’). Mercè Puigdueta va ser la tercera classificada (31’02’’); Carolina Menéndez, la quarta (31’59’’); i Irene Rubió, la cinquena (32’13’’).

Quant als premis locals, Marta García va ser la rodenca més ràpida, amb un temps de 40’32’’, i Jose Luis Dorantes, el més veloç dels locals masculins, creuant la meta en 30 minuts i 6 segons.

Un cop més el rodenc Ángel Ceada va ser el corredor més veterà en finalitzar la cursa, amb 82 anys. I Runners el Vendrell va aconseguir el trofeu a l’equip més nombrós.

Els premis van ser lliurats per l’alcalde Pere Virgili; per Teresa Ferré, regidora de Cultura i Festes; i per Gerard Solé, regidor d’Esports.

La Festa continua

Imatges dels concerts del passat cap de setmana. Fotos: Ajuntament

Els actes de la prèvia a la Festa Major de Sant Bartomeu van continuar dissabte a la nit a la pedrera de l’Elies, amb un concert de ‘Marala’, trio format per la catalana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort. Acompanyades en aquesta ocasió per la banda al complet, van presentar el seu primer treball discogràfic, ‘A trenc d’alba’, un aplec de composicions pròpies que giren la ullada cap als cants de la terra. Un cop més l’Estiu a la Pedrera va penjar el cartell d’aforament complet, garantint totes les mesures de seguretat i d’higiene per fer front a la Covid-19.

Ahir diumenge, a partir de les deu de la nit, la plaça de l’Església es va omplir per gaudir del concert de ‘The Kojaks Trio’. El grup, que ja havia actuat amb èxit durant la diada de Sant Jordi a la plaça dels Pins, va tornar a sorprendre amb el seu repertori variat que va incloure des de bandes sonores de pel·lícules fins a cançons dels anys 20 del segle passat.

Ja dins del programa oficial de la Festa Major de Sant Bartomeu, els actes continuaran a partir del proper divendres 20.