.

.

TOTS 21


Presentació de la nova temporada dels Teatres de Tarragona amb alguns dels agents implicats

Presentació de la nova temporada dels Teatres de Tarragona amb alguns dels agents implicats

Més de 130 actes conformen la nova Programació de Teatres de Tarragona i que abarcarà els mesos entre març i juny amb propostes diverses entre el teatre, la dansa, la música en directe i l’òpera. D’aquest gènere destaquen ‘Norma’ i ‘La Bohème’ junt a altres com ‘Barcelona’, ‘Un aire de família’, Rosana o Tricicle.

La nova programació buscarà “consolidar l’oferta cultural” del Teatre Metropol i Tarragona, aquest obert ja fa un any, “tenint en compte els bons resultats de la temporada anterior amb un total de 67.000 espectadors” comenta la consellera de cultura, Begoña Floria.

El programador, Jordi Giramé, declara que “es segueix apostant per ofertes complementaries” i en aquest sentit els quatre mesos de programació comptaran també amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, la Mostra de Teatre Jove, el Dixieland o els Premis Literaris. S’han implicat un total de més de 40 entitats.

Entre les propostes teatrals, Giramé destaca ‘Barcelona’ com a tret de sortida de la programació dimecres 5 de març. L’obra de Pere Riera i Emma Vilarasau i Míriam Iscla prové del Teatre Nacional de Catalunya amb “molta força”. També altres com ‘Per un sí o per un no’, la comèdia dramàtica ‘Un aire de família’ o ‘Iaia’ que suposarà el comiat de Montserrat Carulla.

Entre les ofertes familiars es troba ‘Manifestación’ amb Vaivén Circo com a espectacle de circ, el musical ‘La Ventafocs’ o l’espectacle de titelles ‘Gulliver al país de Lil•liput’. Amb ‘El cantador’ podrem veure per primer cop a la nova Jove Companyia de Teatre Nacional a la Sala Escenari del Tetare Tarragona.

Pel que fa a dansa, novament aposta per l’espectacle de la companyia d’Arantxa Sagardoy i Bravo-Plan B. ‘Brodas Bros’ oferirà un espectacle viu de música hip-hop.

Els programador de la temporada, Jordi Giramé, i la regidora de cultura, Begoña Floria, a la presentació d'aquest matí

Els programador de la temporada, Jordi Giramé, i la regidora de cultura, Begoña Floria, a la presentació d'aquest matí

Entre les propostes musicals Rosa torna a la ciutat després d’anys amb 8è disc i per repasar els seus grans èxits d’una trajectòria de 17 anys. Convidats d’excepció com l’Orquestra Camera Musicae, el violoncel·lista Lluïs Claret a ‘La 7a de Beethoven’ i la soprano Núria Rial. També els concerts de Maria del Mar Bonet que precedirà l’acte de lliurament del Premis Literaris Ciutat de Tarragona, i els tres galàctics Sisa, Portet i Oliver.

Entorn a Setmana Santa s’han programat dos rèquiems: ‘Brahms’ al Tetare Tarragona amb el cor de la URV i l’Orquestra Simfònica del Vallès per una banda i el de Fauré a la Catedral amb el nou orgue i a càrrec del Cor Ciutat de Tarragona.

La programació tancarà el dissabte 28 de juny amb ‘Ara que fem vint anys’ de la Companyia Tarragonina 45 RPM que està d’aniversari i oferirà una bona estona de diversió per oblidar la rutina avorrida i quotidiana.

Giramé ha comentat que entre els eixos de treball hi ha tenir en compte els resultats obtinguts, consolidar-ho, seguir apostant per les activitats complementàries i incorporar agents artístics del territori.

Les entrades es podran adquirir a les taquilles del Teatre Metropol o bé a través de www. Tarracoticket.cat.

-Consulta la programació, dates i obres en aquest enllaç-