.

.

TOTS 21


la regidora de Centres Cívics, Joventut, Cooperació i Espais Públics, Ivana Martínez.

la regidora de Centres Cívics, Joventut, Cooperació i Espais Públics, Ivana Martínez.

El proper 3 de febrer s’enceta la nova programació dels centres cívics de la ciutat amb  76 monogràfics i un total de 984 places.

Per aquest nou trimestre es mantenen 30 activitats infantils a més a més de les 5 ludoteques que estaran obertes de dilluns a divendres a la tarda i on s’han previst activitats complementàries per donar cabuda a tots els infants que acudeixen a les ludoteques municipals. És a dir, s’han programat 19 activitats per a joves, 101 activitats per adults a banda dels monogràfics, organitzades per diferents associacions i entitats de la ciutat, 5 activitats per a gent gran i 37 serveis permanents instal·lats als centres cívics, dels que puguem destacar: serveis socials d’atenció primària, telecentres, biblioteca, gent gran…

Pel que fa als monogràfics que s’oferten, la majoria dels professionals i docents són gent de la ciutat de Tarragona o, si més no, de poblacions properes. “Volem aprofitar el potencial del territori, ja que hi ha molt de talent que volem que comparteixin la seva experiència mitjançant aquests cursos monogràfics”, remarca la regidora de Centres Cívics, Joventut, Cooperació i Espais Públics, Ivana Martínez. “Aquesta aposta formativa als centres cívics s’emmarca en el canvi que va iniciar l’equip de govern municipal transformant el caràcter assistencial d’aquests equipaments en centres socio-culturals”, afegeix.

Els cursos monogràfics estan dividits en 6 categories: ‘noves tecnologies’: amb cursos d’informàtica, privacitat i seguretat a internet, photoshop, instagram, etc; ‘expressió artística’: collarets, pintura, restauració, etc., ‘habilitats’: tallers per confeccionar una faldilla, pastís de xuxes,…; ‘disciplines’: dansa del ventre, salsa, tai-chi, Masterclass de swing i lindy hop, etc.; ‘idiomes’: iniciacions i introduccions a llengües com l’àrab; ‘cuina’: amb el cuiner David Solé i els seus arrossos, suquets, aperitius, etc.

Per altra banda, en la línia de donar contingut als halls del centre cívic, aquesta primavera s’oferten un total de 8 exposicions diferents on, a banda de les de creació pròpia que són les dels alumnes de fotografia de la tardor 2013 i la del III Concurs de pintura, entitats com els Instagramers de Tarragona, l’AE Fent camí, l’Associació Tarracoart i el Museu d’Història de Tarragona participen cedint-nos exposicions.

III Concurs de pintura ràpida

Amb aquesta tercera edició, es consolida el concurs, el qual se celebrarà el proper dissabte 26 d’abril durant tot el dia i que esperem augmentar la participació, que l’edició passada va comptar amb un total de 31 artistes.

El programa també inclou l’apartat ‘Campus Extens.URV, Antena del Coneixement’, amb els quals l’Ajuntament té un conveni de col·laboració. En aquest sentit, s’ha programat un petit curs d’estalvi energètic a la llar a càrrec de la Cristina Guillen i un Tast de Vins amb visita al Celler Mas dels Frares a càrrec de la Pepa Menchón.

El pressupost total pels cursos monogràfics és de 27.370 euros.

Les preinscripcions començaran el proper dilluns 20 de gener a les 9 hores i es faran a traves del web http://centrescivics.tarragona.cat

“L’èxit d’aquests cursos es demostra en què la campanya anterior vam rebre un total de 417 preinscripcions el primer dia d’obertura de places. En concret,  un total de 215 durant la primera hora. L’anterior campanya on un total del 94% de les places totals vàrem quedar cobertes i, fins i tot, amb llista d’espera de molts dels monogràfics”, explica la regidora de Centres Cívics, Ivana Martínez.