.

Els joves acamparan a la zona esportiva i visitaran diversos espais d’interès de Riudoms

Els joves acamparan a la zona esportiva i visitaran diversos espais d’interès de Riudoms

Més de 1.200 adolescents i joves es reuniran el cap de setmana del 16 i 17 de març a Riudoms enel marc de la TrocaJove, la trobada anual d’adolescents i joves del Moviment de Centres d’EsplaiCristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Durant aquests dos dies, nois i noiesd’entre 15 i 18 anys, acompanyats dels monitors i monitores dels seus esplais compartiranexperiències, establiran nous lligams i crearan espais de convivència en un entorn festiu, lúdic iformatiu.L’objectiu de la trobada és oferir una activitat centrada en els adolescents i joves dels centresd’esplai, proporcionant-los un espai de formació i creixement, vinculat a la transmissió de valorscívics i al compromís social.

És un espai d’intercanvi de coneixements, relacions i activitats ambaltres joves de diferents centres d’esplai, molts dels quals acabaran formant part dels equips demonitors.L’acte d’inauguració de la trobada es farà dissabte, 16 de març, a les 13.30 hores al Col·legi BeatBonaventura Gran de Riudoms i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Riudoms, SergiPedret; del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; de la 3a tinentd’alcalde i Regidora de Cultura i Casal Riudomenc, d’Ensenyament, Política Lingüística, Joventut,Lleure i Informació Municipal, Maria Cros Torrents; i del president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus.

Xarxes Socials i gestió del temps

Sota el lema “Tic-tac,TU!”, la trobada girarà al voltant del la gestió del temps. És per això quedurant tota la tarda de dissabte es podrà assistir a diverses xerrades que enfocaran el tema desde diverses àmbits com les xarxes socials, la necessitat de voler-ho tot de manera immediata, eltemps que dediquen a altres persones, a nosaltres mateixos i fins i tot al nostre planeta, etc.

Abans, al llarg del matí i després de la benvinguda i acollida dels participants, es prepararandiversos jocs i activitats per tal que els joves es vagin coneixent. I per acabar la primera jornada,després de sopar, serà l’hora del concert. Per diumenge, hi ha preparades diverses activitatsdurant tot el matí, que permetran que els joves acabin de gaudir d’un cap de setmana diferent. Latrobada s’acabarà amb un dinar de germanor amb tots els participants. La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través delMoviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, 199 centres d’esplai a Catalunya i Mallorcaacollint prop de 22.500 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns4.300 monitors i monitores.Riudoms, 13 de març de 2019