.

.

TOTS 21


Avui s’ha reunit la Taula Institucional de Creuers. Foto: Cedida

El Port de Tarragona eleva fins a 70.000 els passatgers de creuers que rebrà aquesta temporada. Les previsions inicials apuntaven que es rebrien entre 55.000 i 60.000 persones i es farien 38 escales. Des del port tarragoní ja es va valorar positivament aquestes xifres que “retornaven a la normalitat”. Tot i l’increment de 20.000 creueristes, aquests representen gairebé la meitat de viatgers assolits l’any 2019, els quals es van xifrar en 128.000. L’augment de passatgers es deu a la incorporació de vuit escales noves d’MSC Cruises a l’escala ja prevista inicialment, que sumen un total de nou. Des de l’inici de la temporada, el port ha rebut una desena de creuers i uns 12.000 passatgers.

Els representants de la Taula Institucional de Creuers s’han reunit per fer el seguiment de les xifres i estimacions de la temporada de creuers 2022 que es va iniciar el passat mes d’abril. Des de que va començar la temporada de creuers, el Port de Tarragona ha rebut, fins a dia d’avui, una desena de creuers amb un nombre total aproximat de12.000 passatgers procedents de diferents orígens internacionals.

Les previsions de Port Tarragona a l’inici de temporada se situaven en unes 38 escales i entre 55.000 i 60.000 passatgers. Una xifra que al mes de març es va valorar positivament i que es va qualificar de “retorn a la normalitat”, malgrat situar-se lluny de la xifra assolida el 2019 (128.000 passatgers).

La reunió d’avui ha servit també per revisar aquestes previsions que, a hores d’ara, es mantenen en 38 escales, però eleven l’estimació de passatgers a uns 70.000 passatgers degut, principalment, a la incorporació de 8 escales noves d’MSC Cruises a l’escala ja prevista inicialment, fins a sumar
un total de 9 escales al Port de TArragona d’aquesta important companyia de creuers.

Diumenge arriba el primer creuer d’MSC Cruises

Aquest diumenge, 17 de juliol a les 7 hores de la matinada, atracarà al Moll de Balears del Port de Tarragona el creuer MSC Bellíssima, la primera de les 9 escales que aquesta naviliera farà a Tarragona. L’estada del creuer serà de 12 hores, fins a les 19 hores aproximadament, quan el vaixell
salparà. Es tracta de la primera escala que farà a la ciutat, de les noves 8 entrades a Port que arribaran durant aquest any 2022, que se sumen a l’escala del creuer MSC Magnifica que ja estava prevista per a l’11 de novembre.

MSC Bellíssima és un creuer de la companyia MSC Cruises amb una eslora de 315 metres, un GT de 171.589 i una capacitat de passatge de 5.686 persones. L’escala d’aquest vaixell a Tarragona comportarà embarcament i desembarcament parcial. És a dir, a més a més del 4.000 passatgers
en trànsit que podran visitar la ciutat, es preveu que hi hagi aproximadament un embarcament de 300 passatgers i un desembarcament d’uns 400 passatgers.

El port d’origen de l’MSC Bellíssima és València i Gènova és la següent escala després del seu pas per Tarragona, per després continuar el seu recorregut cap als ports de Livorno i Nàpols. L’MSC Bellíssima també farà escala a Tarragona els diumenges 31 de juliol, 21 d’agost, 4 i 25 de setembre, 9, 16 i 23 d’octubre, a la qual se li ha de sumar una novena escala prevista per al divendres 11 de novembre, però aquest cop amb el vaixell MSC Magnífica.