.

La candidata del PSC al 28-A, Meritxell Batet, amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Foto: Sílvia Jardí

L’actual ministra de Política Territorial i Administracions Públiques del Govern de Pedro Sánchez i candidata del PSC, Meritxell Batet, ha assistit aquest dissabte a l’acte de presentació dels candidats que configuren la llista de Tarragona per les Corts Generals del 28A. El lloc escollit per fer la fotografia oficial dels candidats del PSC ha sigut el Balcó del Mediterrani a Tarragona, una ubicació especialment triada per ensenyar la importància del seu port.

L’acte ha començat amb unes paraules de l’alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que s’ha encarregat de presentar el candidat pel Congrés, Joan Ruíz. Aquest últim ha començat descrivint la ciutat, incidint en la figura de Meritxell Batet col·locada a la seva esquerra. El candidat per Tarragona ha mencionat les pensions i l’atur, ha destacat que “des de Tarragona estem contents amb l’actuació del Govern” i després ha ressaltat la importància del territori tarragoní dins de les eleccions generals: “Tarragona serà una ciutat clau per la victòria socialista, necessitem fins l’últim vot”. Per últim, el candidat pel Congrés dels Diputats ha descrit a Batet com la ministra del diàleg i ha donat pas al seu discurs.

La llista del PSC per Tarragona. Foto: Tarragona21

“Tarragona serà una ciutat clau per la victòria socialista, necessitem fins l’últim vot” – Joan Ruíz, candidat número 1 per Tarragona a les eleccions generals.

 

Meritxell Batet serà la cap de llista del PSC al Congrés dels Diputats. La ministra de Política Territorial ha definit “la candidatura tarragonina com una candidatura feminista, plural i diversa que lluita i garanteix els drets bàsics”. També ha destacat que dins l’espai tarragoní tenim “una bona representació territorial”.

Per una banda, Meritxell Batet ha donat tot el seu suport al candidat Joan Ruiz, destacant que va ser l’impulsor d’una llei que “ara fa que puguin votar més de 100.000 persones”. És a dir, menciona el decret que proporciona el vot a les persones amb discapacitat.

D’altre banda, també ha assegurat que la comunitat catalana té les taxes universitàries més altes criticant les retallades en educació. Així, ha denunciat que Catalunya és la comunitat autònoma amb les taxes universitàries més altes, que les partides per a educació han decaigut un 10% en els pressupostos entre el 2010 i 2017 i que la inversió per alumne també ha disminuït un 25%.

“Les retallades en educació que ha patit aquesta comunitat autònoma no les ha patit cap altra comunitat autònoma. No ho podem permetre”. A més, ha afegit que si s’haguessin aprovat els pressupostos de l’Estat, hi hauria 71 milions d’euros per a beques d’estudiants. “Aquest serà el nostre compromís”, ha garantit.

Àudio de la intervenció de la candidata:

Batet ha tingut un record per la regidora de Tarragona, Ana Santos, que va morir aquesta setmana. La candidata ha estat acompanyada de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha afirmat que els socialistes estan “eufòrics” i “il·lusionats” de cara al 28-A però que cal “gratar fins al darrer vot indecís” perquè “la victòria ha de ser clara; no pot ser una victòria d’aquelles d’anar fent”.

D’altra banda, l’alcalde ha afirmat que cal “aprofitar el nivell de positivisme i eufòria” perquè “la victòria després de la nit electoral sigui històrica”.

Tot seguit, després del discurs dels tres ponents ha finalitzat l’acte amb la fotografia oficial. L’alcalde de Tarragona junt amb tots els seus candidats i la ministra Meritxell Batet han passejat des del Balcó del Mediterrani cap a la plaça Corsini parant en diferents locals tarragonins.

Adriana Palma