.

.

TOTS 21

Imatge de la coberta del nou Mercadona, amb plaques solars. Foto: Cedida

Imatge de la coberta del nou Mercadona, amb plaques solars. Foto: Cedida

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient al municipi de Cambrils, ubicat a l’avinguda Nova Augusta. Aquest supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que s’està implantant a tota la cadena, comporta el tancament dels establiments que la companyia tenia fins ara al carrer Francesc Pérez Dolç i a l’avinguda Adelaida, per no adaptar-se als estàndards de qualitat requerits actualment.

La nova botiga ha suposat una inversió de 10 milions d’euros i en la seva construcció han participat més de 80 proveïdors, que han donat feina a més de 200 persones durant la fase d’obres. Amb aquesta obertura, ja són 25 els supermercats Mercadona que disposen del nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines, d’un total de 33.

Pel que fa als llocs de treball, tots els treballadors dels supermercats ubicats al carrer Francesc Pérez Dolç i a l’avinguda Adelaida passen a formar part de la plantilla de la nova botiga. La plantilla serà de 54 persones.

El nou model de botiga eficient disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la secció “A punt per Menjar”, que ofereix plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l’entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d’aire, uns passadissos més amplis, i dos models de carretons, molt més ergonòmics i lleugers.

Exterior de la nova botiga eficient a Cambrils. Foto: Cedida

Exterior de la nova botiga eficient a Cambrils. Foto: Cedida

Estalvi energètic: botiga ecoeficient
Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic

i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient, i a la coberta s’han instal·lat 1.000 m2 de panells solars dins de l’aposta de Mercadona per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, fet que redueix les emissions i millora el comportament ambiental de la botiga.

L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es

Tecnologia i ergonomia per als treballadors
Addicionalment, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquest nou supermercat eficient està completament connectat tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció, de manera que es facilita l’autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l’ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

95,7 milions d’euros invertits en la implantació del nou model a les comarques tarragonines
Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat a Via Augusta a la ciutat de Tarragona. Des del 2017 i fins avui, la companyia ha invertit 95,7 milions d’euros en la reforma de 19 supermercats i l’obertura de 6 nous (bé sigui obertura neta com ara la botiga Mercadona ubicada al Mercat Central a Tarragona ciutat o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s’adaptaven als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar).

La companyia té 33 supermercats a les comarques tarragonines, 25 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient en una clara aposta per potenciar el comerç urbà, a més de gaudir de barris amb un teixit comercial més ampli que generi sinergies entre tots.