.

.

TOTS 21


La senadora Maria Jesús Sequera

La senadora del PSC per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha alertat avui del descens sostingut del nombre de trucades al telèfon d’atenció a la violència de gènere 016 procedents de la província de Tarragona. Si des de la seva posada en funcionament (l’any 2007) fins al 2011 hi van haver més de 3.000 trucades provinents de Tarragona, “a partir d’aleshores en aquest tres anys el nombre de trucades ha davallat a menys de la meitat.”

Segons ha posat de relleu la senadora socialista, “aquest descens no és fruit de la casualitat sinó de la retallada de recursos públics que també aquí, irresponsablement, ha executat el Govern del PP.”

En aquest sentit, Sequera ha denunciat que la reducció del pressupost destinat a impulsar polítiques per eradicar la violència de gènere ha caigut en més d’un 30% des de que Rajoy és president del Govern.

“És una autèntica vergonya que el Govern del PP hagi retallat també per aquí quan les mateixes dades dels observatoris institucionals demostren que hi ha una relació directe entre el pressupost públic destinat a aquesta finalitat i el nombre de trucades de dones amenaçades per la violència masclista. Pels socialistes un tema tan important com aquest no admet retallades de cap tipus, per això exigim al PP que reposi els recursos públics que tan irresponsablement ha retalla”, ha dit.

“Hem de reforçar les mesures de lluita contra la violència masclista enlloc d’eliminar-les com fa el Govern del PP”, ha afegit la senadora de l’Entesa.

En aquest sentit, la senadora del PSC ha alertat que el projecte de reforma del Codi Penal del PP possibilita que el maltractador pugui substituir una condemna de presó per una simple multa, que la majoria de delictes per violència contra les dones siguin considerats com a lleus i puguin prescriure en un any. Al mateix temps, es despenalitzaran les vexacions considerades com a lleus.