.

.

TOTS 21


Un dels hotels de la Costa Daurada. Foto: ACN

El pont de la Constitució arriba als establiments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre amb previsions d’ocupació sensiblement inferiors a les de l’any passat. Els hotels de Salou, Cambrils i la Pineda esperen repetir una ocupació mitjana de prop del 60%, però enguany oferiran un 40% menys de places que l’any passat i només catorze obriran portes. Pitjor ho veuen els propietaris d’allotjaments rurals de les Terres de l’Ebre, on la manca de reserves, fins i tot d’última hora, els podria deixar força lluny del 60% d’ocupació de la passada temporada. L’inici de la temporada d’esquí i la crisi del turisme familiar s’apunten com els principals factors de descens en l’ocupació d’aquest pont.

Els càlculs efectuats per l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda pronostiquen un índex d’ocupació mitjana d’entre el 50 i el 60% pels 4.696 llits disponibles -un 10% dels 45.000 en total- durant aquest cap de setmana llarg. Es tracta d’una oferta un 40% inferior a la de 2012, que va ser de 7.843 llits i va registrar una ocupació del 59%, tot i que en aquesta ocasió també els dies festius no seran quatre, sinó tres, fet que pot reduir la majoria de pernoctacions a dos nits. Alguns dels establiments en funcionament en aquest tram de la temporada baixa, dels 83 associats, són els que mantenen portes obertes durant tot l’any.

“La crisi econòmica es fa molt palesa. Hi ha hotels que obrien sempre i ara, en aquestes dates, estan tancats. Alguns històrics també han hagut de tancar. És una situació difícil”, admet la portaveu de l’Associació, Teresa Clavé. L’entitat calcula que el dia fort serà el dissabte, dia 7 de desembre, on els establiments podrien assolir entre el 80% i el 90% de mitjana d’ocupació. Durant aquesta època de l’any, els visitants que predominen a la Costa Daurada són turisme familiar i també de parelles de “proximitat”, principalment procedents de Catalunya, Aragó, País Basc i el País Valencià.