.

Captura-de-pantalla-2015-01-19-a-les-22.18.53

Victòria Forns, Albert Abelló i Jordi Sendra el mes de gener després de ser proclamat candidat Foto:Tarragona21

 

L’arribada d’Albert Abelló a la política no ha estat fàcil. L’actual alcaldable de CiU a l’ajuntament de Tarragona ha batallat des del principi per intentar fer-se un lloc dins del partit sense comptar amb els actuals regidors. Aquest fet segons els mateixos regidors i membres del comitè local de CDC ha suposat que Abelló “estigui patinant en la campanya repetint propostes ja anunciades i presentades anteriorment”.

El 19 de gener el comitè local de CDC va decidir de forma definitiva i després d’unes primàries que Albert Abelló fos el candidat convergent a les eleccions municipals per majoria després de la votació. Abelló va decidir deixar fora de la seva llista als actuals regidors de la seva llista. Posteriorment, el tràmit del vistiplau d’Unió es va tancar amb facilitat respectant els números dos, cinc i nou pel partit demòcrata cristià. Tot i que dclaraes d’un principi Abelló ja havia avisat que no volia tenir polítics a la seva llista.

El fet de la no negociació amb cap dels set regidors que CiU té actualment a l’Ajuntament ha suposat que la distància entre una part del partit i l’actual cap de llista de la formació nacionalista sigui evident.

Les xarxes socials han estat el fòrum obert d’expressió dels militants de CDC a Tarragona que han manifestat el seu malestar amb la campanya i les propostes que està fent Albert Abelló.

L’última en criticar durament al candidat ha estat la membre del comitè local Cristina Coy.

Coy ha parlat obertament al seu Facebook on ha deixat molt clar no compartir la campanya que està realitzant Abelló.

Cristina Coy ha començat el seu post amb un contundent “En política es poden fer moltes coses, menys el ridícul”. La membre del comitè local convergent segueix amb un “Vam deixar passar les salsitxes…Vam bregar com vam poder amb els cromos… I no content amb això el Sr Abelló (sota el paraigües del que queda de CiU a Tarragona) fa la proposta de l’any:…”

Coy afirma que la darrera proposta d’Abelló de fer públics els bens i immobles si arriba a l’Ajuntament és una proposta que no cal fer-la ja que actualment els ajuntaments ja estan obligats a donar aquestes dades.

Les etiquetes de #prouja #vergonyaaliena #nodonocredit acompanyen el post.

IMG-20150511-WA0004

Cristina Coy “és una persona que no hi crec. Li vaig dir que l’ajudaria però no crec en les seves propostes i m’he desvinculat d’aquesta campanya. El partit té tot el meu suport però Albert Abelló no. No és la persona que vull que governi la meva ciutat” ha explicat Coy al Tarragona21.

La mateixa Cristina Coy ha reconegut que “el candidat no es deixa donar suport pel comitè i hem obtingut per resposta sempre negatives quan hem intentat ajudar”.

Aquestes divergències explicarien la poca afluència de públic el passat dissabte a la visita d’Artur Mas. En una acció preparada per poder acollir el màxim nombre de gent i que tot i la novetat. Mas va fer unes tapes amb Abelló, no va tenir segurament l’èxit esperat pel candidat convergent.

És un secret a veus que els actuals regidors de CiU a l’Ajuntament encapçalats per la mateixa Victòria Forns i Maribel Rúbio no tenen bon feeling amb Abelló a qui segueixen criticant durament la seva forma de fer política.

Maribel Rubio reconeix que “Abelló ens ha girat l’esquena al partit d’ençà que ha arribat” afirma Rubio al Tarragona21.

Captura de pantalla 2015-05-11 a les 10.37.04

Rubio no és l’única regidora de CiU que ha piulat a les xarxes. Òscar Busquets en el seu darrer “tuit” tirava d’ironia després de la proclama sobiranista d’Abelló el dia de la visita de Mas a Tarragona.

Captura de pantalla 2015-05-11 a les 11.19.07

Les aigües no baixen tranquil·les a CiU i Abelló haurà de navegar sobre autèntiques turbulències internes per a poder intentar fer un paper digne el pròxim 24 de maig.

Des de la campanya d’Albert Abelló no es vol entrar a valorar els comentaris i es vol treure ferro a les crítiques rebudes.

El secretari general de CDC a Tarragona, Jordi Sendra, ha dit al Tarragona21 que no es volen contestar a cap dels escrits ni a les declaracions que s’han fet i que el partit es centra en guanyar les eleccions amb Albert Abelló al capdavant “d’aquí al 24 de maig tenim molta feina a guanyar unes eleccions. No volen entrar en debats públics. Anem a fer la nostra feina, no tenim temps a perdre. Després de les eleccions ja veurem que fem” ha explicat Sendra al Tarragona21.