.

.

TOTS 21


Assaig de la colla Jove la nit de divendres. Foto: Sílvia Jardí / ACN

Els castellers de la Colla Jove Xiquets de Tarragona han passat la nit al seu local, que apareix com un dels col·legis electorals a la ciutat, on l’Ajuntament no cedeix espais per l’1-O. Es dona la circumstància que el punt d’assaig, al carrer del Cós del Bou, és un espai municipal cedit a la colla.

Els castellers, que aquesta nit han fet l’assaig previst de manera normal, han assegurat que viuen el moment amb “molta normalitat”. “Les portes dels castellers estan sempre obertes i l’actitud és festiva”, ha explicat Yasmina Armesto, de la Jove. Almenys fins a mitjanit, els Mossos no s’han presentat al local. A Valls, la Colla Vella ha programat el seu assaig a l’IES Narcís Oller, mentre que la Joves ho ha fet a l’IES Jaume Huguet.

Armesto ha explicat que els membres de la Colla estan “contagiats per la il·lusió i el moviment de país” els darrers dies, i que, per això, la Jove s’ha volgut sumar. Aquesta no és la primera vegada que el local funciona com a col·legi electoral, i aquest és un dels motius pels quals els castellers ho viuen amb normalitat. Quedar-se a dormir tampoc és cap novetat. La canalla fa ús d’aquest local un cop a l’any perquè, segons la Colla, “aquest local sempre té les portes obertes a tothom”. “Ens sentim com a casa i serà casa nostra perquè avui ens quedarem a dormir”, ha explicat.

De matinada, un cop s’ha acabat l’assaig, la Colla ha tancat les portes del local i s’ha iniciat la sessió de vídeos castellers amb els millors moments de la temporada. Passades les dues de la matinada, una patrulla dels Mossos ha voltat la zona del local però no hi ha arribat a entrar.

Durant tot el dissabte s’han programat diverses activitats, com una classe de zumba, un vermut o el dinar de carmanyola. A partir de les 17.30 hores, al carrer Cós del Bou començarà la concentració castellera prèvia a la Diada Blava dels Xiquets del Serrallo, que han decidit traslladar la jornada al costat del local de la Jove. La nit s’allargarà amb la post-diada de germanor, amb un sopar a preus populars, una festa musical i un concurs de coreografies.

Sílvia Jardí / ACN