.

.

TOTS 21


La iniciativa l’han presentat aquest matí. Foto: Tjerk van der Meulen

Mèdol Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial contra les LGTBIQ+ Fòbies acollint aquest diumenge 22 de maig la primera convenció d’art i contracultura Gèneres i Sexualitats Dissidents (GSD) a Tarragona ‘LGTBInferno’, que se celebrarà al pati de Casa Canals, i que oferirà un punt de trobada entre artistes i públic de la cultura queer en una jornada oberta a tothom. 

La iniciativa l’han presentat aquest matí la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Cinta Pastó, el director de Mèdol Centre d’Arts, Vicent Fibla i els representants del col·lectiu Sons of Lilith, Miquel Blay i Kote García.

Segons ha explicat Inés Solé, “LGTBInferno vol donar visibilitat a la causa GSD i oferir un espai a la ciutat de socialització i difusió a aquest moviment”. LGTBInferno és una iniciativa del grup multidisciplinar d’artistes Sons of Lilith, creadors de la marca de roba Le Chat Strange, i ha comptat amb la complicitat de l’Associació de Veïns de la Part Alta, del carrer Merceria i de Mèdol en el disseny i la producció de l’esdeveniment. Solé ha manifestat que “aquest és un clar exemple de com les col·laboració entre departaments municipals, amb col·lectius i entitats i en general amb el teixit cultural i associatiu, la lluita feminista i LGTBIQ+ es fa més forta i visible”.  

Per la seva banda, la consellera Pastó ha felicitat a Mèdol Centre d’Arts per la iniciativa i ha expressat que “La cultura és un motor de transformació a totes les societats. També una eina de reivindicació de moltes lluites.  La incorporació de la perspectiva feminista i LGTBIQ+ en diferents àmbits sempre és un avanç cap a la igualtat i cap a allò que realment volem tenir: una ciutat lliure de fòbies”. 

LGTBInferno: fira d’artistes, performance i actuacions musicals 

LGTBInferno acollirà diumenge a Casa Canals d’11 a 20 h una quinzena d’estands d’artistes -dissenyadors de moda, il·lustradors, artesans- que aproparan i vendran les seves creacions al públic. La jornada comptarà amb música en directe, sortejos, demostracions, un vermut musical amb DJ i un punt de restauració foodtruck. Un dels reclams de l’esdeveniment són les actuacions musicals. A Flamenco Queer, un dels nous noms en l’escena musical barcelonina, el ballarí Rubén Heras i el guitarrista Jero Férec fusionen elements de drag i performance amb el ball, cante, toque i palmas tradicionals. El vermut musical compta amb el DJ set d’AL-V, una de les figures clau de la Barcelona dissident (músic, presentador a “Queer up your life” de Ràdio Primavera Sound, “Habitació 910” de Betevé etc). També actuarà la soprano solista i drag king Nebula Millarca, i el dinar comptarà amb la presència d’un dels capgrossos de l’Associació de Veïns del carrer Merceria, la Roser, també present avui a la roda de premsa, una vinculació directa amb el teixit del barri que acull el Centre d’Arts, obrint les seves portes a l’entorn.

En la prèvia de l’esdeveniment, divendres 20, l’Espai Jove Kesse acollirà, de la mà de la conselleria de Joventut, la representació de Matraca bis: Desviats, una obra de teatre ambientada en transformisme el 1936, just abans que esclati la guerra civil espanyola.

Redacció