.

Antiga zona on s'aparcava a la Platja Llarga. Foto: Tarragona 21

Antiga zona on s’aparcava a la Platja Llarga. Foto: Tarragona 21

Mare Terra Fundació Mediterrània ha registrat aquesta setmana a l’Ajuntament de Tarragona una moció en què es demana que s’insti la Generalitat a que posi a disposició de la ciutadania un petit espai ubicat a la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona. L’entitat ambiental ha requerit als grups municipals que assumeixin la petició en el proper plenari, que se celebrarà el 22 de juliol. De moment, les formacions del PSC i de Ciutadans ja han confirmat a la fundació que es mostren favorables a allò que es demana a la moció.

Segons s’explica al document, es posen sobre la taula dos acords: la disposició d’un espai a la Ciutat de Repòs perquè durant els mesos d’estiu els usuaris de la Platja Llarga puguin estacionar els seus vehicles, i que es posi a disposició de la ciutat un petit immoble amb la intenció de posar en marxa el Centre d’Interpretació del Litoral, que serà un espai d’ús comú per a les entitats i els ciutadans en general, i que també servirà com a centre d’informació per als usuaris de les platges i els turistes.

Mediterrània ho defensa així: “Són dues mesures fàcils d’implementar, amb un cost econòmic molt baix, i de caràcter provisional, de manera que no afectarien a l’ús futur que es vulgui donar a la Ciutat de Repòs. I, el més important, tindrien un impacte molt positiu per als tarragonins i tarragonines”. La moció també esmenta que “tot i no ser una competència directa de l’Ajuntament de Tarragona, aquest hauria de fer la màxima pressió política per tal que la Generalitat desencalli la situació”.

El president de la fundació, Ángel Juárez, ha justificat així la presentació de la moció: “És una llàstima tenir un espai privilegiat com és la Ciutat Residencial totalment paralitzat i deteriorant-se més i més a cada dia que passa. És de sentit comú que la Generalitat obri les seves portes a la ciutadania”. Juárez ha afegit que “el que no pot ser és que tinguem una solució molt simple als problemes d’aparcament de la Platja Llarga i no s’implementi per la manca de voluntat política. O tenir un immoble que no utilitza ningú quan allà es podria establir el Centre d’Interpretació del Litoral, en què hi participarien molts ciutadans i entitats de tot tipus, donant molta vida a l’espai. Això no va de diners, sinó de tenir ganes de solucionar les coses”. Finalment, Juárez està “convençut” que la moció s’aprovarà amb una àmplia majoria, ja que “tothom hi surt guanyant. Sincerament, no se’ns ocorren motius per no votar-ne a favor”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */