.

Imatge de la platja llarga de Tarragona. Foto: Tarragona.cat

Imatge de la platja llarga de Tarragona. Foto: Tarragona.cat

El passat 22 de juliol, és a dir, avui fa un mes, el ple de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar una moció de Mare Terra Fundació Mediterrània en què es demanava que s’instés la Generalitat a posar a disposició de la ciutadania un petit espai ubicat a la Ciutat Residencial. La proposta (que també compta amb el suport de les més de 80 associacions que conformen la Coordinadora d’Entitats de Tarragona) va ser aprovada per una àmplia majoria del ple, amb 18 vots a favor i cap en contra. Doncs bé, tot i que ja ha passat un mes des que es va donar llum verd al document, el Govern de la Generalitat no ha mogut ni un dit, per la qual cosa la situació és exactament la mateixa que hi havia abans que s’aprovés la moció.

El text estipulava dues mesures: la disposició d’un espai a la Ciutat de Repòs perquè durant els mesos d’estiu els usuaris de la Platja Llarga puguin estacionar els seus vehicles, i que es posi a disposició de la ciutat un petit immoble amb la intenció de posar en marxa el Centre d’Interpretació del Litoral. Es tracta, al nostre parer, de dues solucions senzilles que no requereixen d’un gran dispendi econòmic, així que ens costa d’entendre que no s’hagi produït cap moviment. Cal tenir en compte que la primera mesura està pensada especialment per als mesos d’estiu, per la qual cosa en el seu moment vàrem demanar celeritat a les administracions. Es tractava, bàsicament, d’obrir el cadenat, habilitar l’espai i permetre l’accés als vehicles. Però no s’ha fet, la qual cosa ha dificultat la vida a milers de tarragonins durant el mes d’agost. Pel que fa al segon punt, és molt trist veure com no es fa res amb un immoble que s’està deteriorant i que es podria utilitzar com a punt d’informació sobre el litoral per a turistes i ciutadans. L’única explicació és la manca de voluntat política.

Des de Mediterrània lamentem profundament que les administracions hagin donat l’esquena als ciutadans, i ens entristeix que un document aprovat per un ajuntament no tingui cap mena d’importància per a la Generalitat. Som conscients que són mesos complicats en els quals l’activitat es redueix, però això no hauria de ser un obstacle quan del que estem parlant és de possibilitar que els tarragonins tinguin un estiu més agradable, sent a més dues mesures que promouen el respecte pel medi ambient i molt especialment pel nostre litoral. Tot i que ara ja se’ns ha fet una mica tard, confiem que la Generalitat reflexioni sobre el seu modus operandi de cara al futur. Per això els hi tornarem a demanar que compleixin amb el text de la moció aprovada pel consell plenari, el qual, no hem d’oblidar-ho, és la veu del conjunt de la ciutadania.