.

Imatge de la visita a Mas Miró. Foto: Cedida

Imatge de la visita a Mas Miró. Foto: Cedida

Mas Miró ha rebut aquesta setmana la visita de l’alcalde de Palma, Jaime Martínez Llabrés, que ha visitat l’equipament amb l’objectiu de reforçar l’anomenat “Triangle Miró”, que posa en valor Mont-roig, Mallorca i Barcelona com a punts clau de l’univers creatiu de l’artista. A la trobada institucional han estat presents el president de la Fundació Mas Miró i alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, el nét de Joan Miró, Joan Punyet, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Javier Bonet, i la directora de Mas Miró, Elena Juncosa.

L’alcalde de Palma ha visitat Mas Miró i els indrets que conformen el paisatge emocional de l’artista al municipi, finalitzant la visita a l’ermita Mare de Déu de la Roca. Martínez, que també ostenta la Presidència de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, ha explicat que és objectiu de l’Ajuntament de Palma “apostar clarament per donar a conèixer la figura d’aquest artista irrepetible, i fer-ho des d’una dinàmica de cooperació amb els altres equipaments que també conformen el “Triangle Miró’”.

Una oportunitat única per contemplar “La Masia”

Prèviament a la trobada a Mas Miró, dimecres, els dos alcaldes van assistir a Barcelona a la inauguració oficial de l’exposició “Miró-Picasso”, mostra organitzada conjuntament entre la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso. En aquest últim és on es pot veure el quadre “La Masia” fins al 25 de febrer de 2024, data en la qual retornarà a la National Gallery de Washington.

En l’acte inaugural el president de la Fundació Mas Miró i la directora de l’equipament, Elena Juncosa, van aprofitar per traslladar al rei Felip VI i al ministre de Cultura, Miquel Iceta, el gran valor del Mas i Mont-roig en l’univers i l’obra de Joan Miró. Juntament amb el nét de l’artista, i els alcaldes de Barcelona, Jaume Collboni, i de Palma, Jaime Martínez Llabrés, van fer incís en la importància d’enfortir les expectatives i l’abast del “Triangle Miró”.

V.Tapias