.

Foto de família amb les institucions i entitats que donen suport el Clúster de Tarragona

El president de la Generalitat de Catalunya ha presidit la signatura del ChemMed Tarragona, el clúster químic format per l’Associació Empresarial Química de Tarragona i el Port. La signatura ha tingut lloc al recinte firal de Tarragona i pretén convertir-se en referència a nivell mediterrani i mundial. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que “ho tenim gairebé tot”, en referència als actius de què disposa la zona, i ha advertit que “no podem fallar”. El president ha anat més enllà i ha assegurat que el territori comptarà amb el suport del govern i ha subratllat que el projecte “permetrà ensenyar els actius de Tarragona al món”.

Mas també ha tingut present l’oferta laboral del ChemMed per “l’esperança dels que volen seguir teballant aquí”, en relació a les persones que estan marxant a l’estranger per falta de feina.

El president de ChemMed, Jesús Loma-Ossorio, per la seva banda, ha assegurat que “el nostre territori”, amb el coneixement, la formació, la investigació i la innovació, és “l’emplaçament ideal per a noves inversions”.

El secretari General d’Infraestructures de Foment, Manuel Miño –present a l’acte en absència de la ministra de Foment, Ana Pastor– ha remarcat que el ChemMed és una referència en un “mercat global” i ha descrit com la indústria química “fabrica productes que garanteixen la nostra qualitat de vida, salut i energia”. Per tot plegat, Miño ha destacat el potencial d’un conglomerat format per més d’un centenar de grans empreses i institucions acadèmiques. Segons ha explicat el secretari de Foment, “el Camp de Tarragona compta amb 1.143 hectàrees destinades a la petroquímica, que genera 9.000 llocs de feina”.

Al seu torn, el president de Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat la rellevància de l’acte per la seva significació i ha agraït públicament a la ministra de Foment, Ana Pastor, qui no ha pogut estar present per motius personals “el suport que sempre ens ha donat a Port de Tarragona, a les nostres inversions, als nostres projectes, i en especial, caldria destacar el seu ple i total suport al projecte del Tercer Fil, projecte estratègic i fonamental per al futur del nostre Port”.

Joan Marc Salvat