.

Carles Puigdemont amb Martina Fourier

Un nombrós grup d’independentistes de Salou han fet al pas endavant i presentaran una candidatura en les properes eleccions municipals sota la denominació «Fem Salou, Fem República» (SR) i s’uneixen al moviment «Primàries Catalunya» sostingut per Demòcrates. La candidatura, liderada per l’actual regidora a l’Ajuntament de Salou, Martina Fourrier, està formada per ciutadans particulars que han estat o encara són membres d’entitats independentistes com La Crida, ANC i Òmnium, entre d’altres. Fourier és actualment regidora de CiU.

«Fem Salou, Fem República» (SR) neix per representar els 2.963 salouencs i salouenques que van votar Sí al referèndum de l’u d’octubre a Salou. Segons Martina Fourrier, «sense aquesta candidatura, l’esperit unitari i transversal del primer d’Octubre no estaria representat a Salou», tenint en compte que «el PDeCat de Salou ha tornat a pactar amb la candidatura de Pere Granados i que ERC prioritza el pactes amb altres esquerres i està tancada a pactar amb la resta de partits sobiranistes». Per això, agrega, «calia que els sobiranistes poguessin votar una candidatura genuïnament independentista».

«Fem Salou, Fem República» (SR) és fruit dels contactes mantinguts durant els darrers mesos per part de persones fundadores i associades a La Crida Nacional per la República. Unes 60 persones han estat mantenint reunions periòdiques entre desembre de 2018 fins avui, buscant la
manera d’articular una candidatura unitària de tot l’independentisme per a les properes eleccions municipals. En aquestes reunions s’hi aplegaven persones de tot signe polític. Hi van acudir representants de l’ANC, d’Òmnium, de Demòcrates, del PDeCAT, d’ERC, de MES-Moviment d’Esquerres, etc. amb el nexe comú de pertànyer o voler participar en el moviment creat pel president Carles Puigdemont.

Malgrat la bona marxa de les converses i la bona sintonia entre tots els participants, la sortida d’ERC i l’acord de l’assemblea local del PDeCAT per donar suport al pacte amb la formació de Granados, va precipitar la decisió d’organitzar una candidatura que doni visibilitat i veu als salouencs que defensen la unitat dels independentistes i volen conservar l’esperit de l’1d’octubre.

La regidora de Salou, creu que la candidatura que es presentarà recull al 100 per 100, l’objectiu que proclama l’eslògan de La Crida: «Sumem ersones, no sigles».

Llista i programa

La candidatura independentista presentarà en els propers dies les 21 persones de la seva llista. I explica Fourrier, ja està treballant en un programa electoral que es basarà en dos objectius: “Treballar per Salou i defensar els valors republicans; i en tres eixos principals: recuperar la «catalanitat» de Salou, col·locar les necessitats de les persones (que viuen tot l’any a Salou) en el centre de la política municipal i convertir la ciutat de Salou en un actor dinàmic per a la implementació de la República”.