.

Imatge de la sortida del tall de la N-340 a l'alçada del Vendrell. Foto: Tarragona 21

Imatge de la sortida del tall de la N-340 a l’alçada del Vendrell. Foto: Tarragona 21

La pluja ha donat un respir a les més de 300 persones que aquest dissabte al migdia s’han manifestat al Vendrell per reclamar la gratuïtat de l’autopista AP-7 i posar fi als col·lapses i a la sinistralitat que registra la carretera N-340. Liderats pels alcaldes i alcaldesses del Pacte de Berà, i amb el suport del delegat del Govern a Tarragona, els manifestants han bloquejat durant gairebé una hora la rotonda d’enllaç entre l’N-340 i les autopistes AP-7 i C-32. Els participants han denunciat que la situació s’agreuja especialment a l’estiu, coincidint amb la temporada turística.

Una gran pancarta amb el lema ‘Solucions N-340’ ha encapçalat la protesta, que ha ocasionat importants retencions a l’N-340. A més, cap a la una, una vintena de camions han rellevat els manifestants i han iniciat una marxa lenta entre el Vendrell i Vilafranca. Alguns dels conductors que han quedat atrapats s’han vist sorpresos per les protestes. “L’autopista fa anys que hauria de ser gratuïta, perquè ja l’hem pagada 40 vegades”, ha opinat Antoni Casals, solidaritzant-se amb els manifestants.

L’alcalde del Vendrell i representant dels alcaldes del Pacte de Berà, Martí Carnicer, ha afirmat que la sinistralitat de la N340 “és una situació que no podem aguantar més” i ha reivindicat que “portem anys demanant al Ministeri de Foment –que és l’administració competent- que s’impliqui per buscar solucions”. Carnicer ha recordat que la solució immediata és la gratuïtat del peatge de l’A7 com ja s’està fent entre Torredembarra i Vila-seca.
“Cal resoldre el problema dels peatges per una banda i de l’accidentalitat per l’altra” ha insistit el batlle del Vendrell en declaracions als mitjans abans del tall de la N340. “De moment no hem obtingut cap resposta ni cap alternativa” ha espetat Carnicer.

Per la seva banda, Fèlix Alonso, l’alcalde l’Altafulla ha valorat “molt positivament” l’acollida d’aquesta segona jornada reivindicativa des del mes de novembre. “Hi ha molt alcaldes, alcaldesses, entitats i càrrecs electes”. “La ciutadania no ha respòs de la manera en que m’hauria agradat a mi però si suficient en un dia com avui” ha conclòs el batlle.

“Continuarem amb les mobilitzacions” ha dit Jordi Llopart, alcalde de Creixell. “Volem la gratuïtat i de moment la gent està responent”. Des d’Altafulla i l’Arboç s’ha habilitat un servei d’autobús per facilitar el transport al tall de la N- 340 que ha començat a les 12h.

A la jornada també ha assistit l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros qui ha destacat el problema de sinistralitat de la via així com “un problema de competitivitat”. “El ministeri de Foment ha de donar una solució ràpida” i “ no estem parlant de solucions a 10 anys vista sinó de solucions a curt termini” ha dit.

Aquesta reivindicació l’exigeixen tant els alcaldes del Pacte de Berà com els alcaldes ebrencs que s’han aplegat al Perelló.

La jornada ha estat marcada per la pluja i no ha tingut la gran acollida de l’anterior que va arribar a aplegar unes 500 persones. Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, ha afirmat que “hem de ser insistents” i “seguirem treballant perquè algun dia ens facin cas” ha dit. Tot i que “no hi ha un calendari previst” ha recordat que avui s’ha afegit el poble de Castellet i la Gornal.

Brigitte Urzaiz/ACN