.

.

TOTS 21


Un moment de l'espectacle de Martanello. Foto: Canal Ajuntament Blanes

Un moment de l’espectacle de Martanello. Foto: Canal Ajuntament Blanes

La pirotècnia Martarello volia repetir la victòria que va aconseguir al concurs de focs de Tarragona del 1997. Per tenir opcions, un dels objectius de l’actuació dels italians era oferir un espectacle que mantingués l’equilibri entre focs d’artifici tradicionals i els efectes pirotècnics més moderns i innovadors. Tot i la bona arrencada, en l’actuació d’ahir, però, no va ser així. Si bé és cert que els italians van demostrar tenir un bon domini dels efectes clàssics, va mancar originalitat i més innovació en l’espectacle. Això sí, no hi va faltar llum, ritme i colors ben combinats, com també els aquàtics que van fer acte de presència.

L’anècdota de la nit es va protagonitzar al final de l’actuació, més ben dit, després d’aquesta. Quan ja havia finalitzat l’espectacle, al cap d’un minut, es van disparar uns canons que havien quedat a la rereguarda. El públic, que ja marxava, va quedar sorprès en veure noves palmeres i altres elements. Si volien causar l’efecte sorpresa, sens dubte, ho van aconseguir.

Aquesta nit finalitzarà el Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona amb la darrera actuació a càrrec de la pirotècnia Accitana María Angustias (Guadix, Granada), una empresa familiar fundada el 1889 i que ja va guanayr el concurs l’any 2007.

Josep Cartanyà / Infocamp.cat (Grup de Daris Digitals de Catalunya)