.

La secretaria d'ERC a nivell nacional, Marta Rovira, acompanyada de Josep Maria Andreu, alcalde de Montblanc

La secretaria d'ERC a nivell nacional, Marta Rovira, acompanyada de Josep Andreu, alcalde de Montblanc

Enmig del congrés regional d’ERC al Camp de Tarragona, celebrat aquest divendres a Constantí, la secretària del partit a nivell nacional, Marta Rovira, ha marcat les principals accions que durà a terme la formació en els propers mesos. Entre elles, Rovira ha assenyalat la campanya que porta per títol ‘Votar és democràcia’ i que pretén “generar moltes adhesions i conscienciar molt a la gent que encara ens hem de guanyar el dret a vot, malauradament perquè no ens el reconeixen ni ens el volen autoritzar”.

Una situació que, per la mà dreta d’Oriol Junqueras, contrasta amb el “mandat democràtic dels ciutadans de Catalunya que ens diuen que volen fer un referèndum per escollir el futur polític del nostre país, i el que hem de transmetre és que anem a fer la cosa més normal del món en un Estat que es defineix ‘de dret’ i ‘democràtic'”, ha sentenciat Rovira.

Rovira també ha matisat les declaracions del conseller de la Presidència, Francesc Homs, en què va obrir la porta a una consulta arreu de l’Estat, posterior a la cita dels catalans amb les urnes: “El conseller Homs a mi mai m’ha dit que no es plantegi que hagi dues democràcies, la dels catalans i després la dels espanyols per refrendar el que hagi dit el poble de Catalunya”. És per això que la secretària nacional d’ERC ha dit que “s’han malinterpretat les paraules del conseller: “Jo crec que ell, el que estava dient, és que els catalans un cop hagin decidit el futur polític del seu país, l’Estat podrà fer el que cregui oportú per ells mateixos, però no en referència a la voluntat política del nostre país que només hauria de depndre dels ciutadans de Catalunya”.

ERC ha celebrat el seu congrés regional ordinari a Constantí

ERC ha celebrat el seu congrés regional ordinari a Constantí

En relació als dubtes sobre si la consulta, finalment, s’acabarà celebrant, Rovira s’ha msotrat taxativa: “Això no té marxa enrera. I si algú es pensa que això té marxa enrera a mi em sembla que s’equivoca, perquè aquest procés el porten els ciutadans”. De fet, ha afegit Rovira, “la força d’aquest procés rau en les grans manifestacions que han anat fent els ciutadans per poder votar el futur polític del nostre país”.

Reptes d’ERC al Camp de Tarragona

Marta Rovira ha assegurat que els reptes del partit al Camp de Tarragona són “grans en el sentit en què ens plantegem el Camp de Tarragona com un dels espais on més feina podem fer de ca ra a la consulta, sobretot de cara a defensar el dret de vot; i crec que tenim moltes possibilitats d’arrencar adhesions pel dret a vot de cara a la consulta”. En aquest sentit, Rovira afirma que cal “convèncer tota aquella gent perquè voti sí”. I és que, la segona màxima responsable d’ERC, entén que la pregunta només admet dues respostes: “Està disposat a continuar seguint com fins ara o vol anar a millor”.

Marta Rovira, instants abans de la seva compareixença.

Marta Rovira, instants abans de la seva compareixença.

En clau municipal, Rovira ha reconegut que ERC té “molta feina a fer” al Camp de Tarragona on ha desaparegut de consistoris tan rellevants com Tarragona, Reus o Cambrils. “També pensem en les municipals, no diria a tota marxa, però sí que som un partit que creiem que l’ànima de la política rau en les administracions locals que són les més properes al ciutadà”. En els comicis locals, apunta Rovira, “és on ERC pot entrar més al cos a cos dels ciutadans; amb més confiança mútua, on treballar més per ajudar la gent i avui al congrés també en parlem una mica”.

El congrès regional d’ERC de Constantí –que com marquen els estatuts del partit s’ha de celebrar anualment– ha servit per retre comptes del funcionament del partit a casa nostra a nivell polític, d’organització interna i en l’àmbit econòmic.

Joan Marc Salvat