.

Mario Téllez

Mario Téllez Molina serà el candidat de Vila-seca en Comú a l’alcaldia de Vila-seca per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Així el va escollir aquest diumenge, 10 de març, l’assemblea de la formació de la localitat, després d’un procés de primàries obert a tota la ciutadania.

Téllez, de 32 anys, és actualment l’edil més jove del consistori. És llicenciat en Sociologia i Graduat en Ciències Socials per la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. També posseeix un màster en Formació de Professorat per la Universitat de Granada. Professionalment desenvolupa la tasca de docent de geografia i història en un institut d’educació secundària de Salou. També exerceix com a professor de cicles formatius en un centre de formació professional a Tarragona. Compagina aquestes tasques amb la regidoria i l’activisme a diferents entitats del municipi.

La segona posició ha estat assignada a Núria Miret. Miret, té estudis en administració i geriatria, és treballadora d’un comerç local i està vinculada a l’associacionisme. El tercer lloc ha quedat reservat a en Carlos Cercós, doctorant en Economia, professor a la Universitat Rovira Virgili i també molt vinculat a l’associacionisme del municipi. La quarta posició l’ocupa Marta Roldán, integradora social i vinculada al sindicalisme. Federico Modia ha estat triat en cinquena posició. Destaca per ser una persona amb experiència en l’organització i l’activisme polític. La sisena posició és per Ainhoa Amigo, integradora social, estudiant d’educació social i portaveu de la formació a la Pineda.

Elisabet Sánchez, actual portaveu del Grup Municipal, deixarà la primera línea política, per la qual cosa tancarà la llista en una honorífica vint-i-unena posició. La regidora assegura que vol reemprendre reptes personals que habia deixat aparcats, com a conseqüència de la dedicació que exigeix la política. Tot i així, ha declarat que continuarà vinculada al projecte municipalista i tindrà un paper destacat a la campanya.

Téllez va finalitzar el seu primer discurs com alcaldable posant en valor la feina feta a l’oposició durant aquests quatre anys. Afirma que han estat “un dels grups més actius del consistori”. Considera que “han posat en el centre del debat polític aspectes cabdals per a la vida de les persones com el transport públic, els drets socials, l’impuls a l’economia local, els drets mediambientals o la generació d’ocupació”. Defensa que s’han consolidat com “una opció política que va molt més enllà de les sigles”. De fet, està convençut que molta gent els farà costat, tot i votar opcions molt diverses en altres comicis. “A les municipals es voten les persones i els projectes en clau local. Sortim a guanyar” assegura.