.

Per aquesta temporada, la marina compta amb 9 operadors. Foto: Cedida

Amb un any de rodatge, Marina Cambrils dóna la benvinguda a la temporada estival amb bones previsions. La primera marina de la costa catalana dedicada en exclusiva al lloguer d’embarcacions o xàrter nàutic encara l’estiu amb optimisme gràcies al creixement de les reserves anticipades dels usuaris i a la recuperació incipient del turisme internacional, després de la seva absència durant la pandèmia. Per aquesta temporada, la marina compta amb 9 operadors que apropen a la població una àmplia oferta d’activitats que poden practicar-se al mar.

Concebuda com un model únic a Catalunya, totalment vinculat a la contractació de serveis per ús, Marina Cambrils ofereix una proposta multiservei que atrau turisme nàutic de qualitat tant nacional, procedent dels principals mercats de la Costa Daurada com el català, l’aragonès, el basc, el navarrès i de La Rioja, com internacional, principalment, andorrà i francès. Durant aquest estiu, la marina preveu rebre un total de 35.000 usuaris. Concretament, calcula donar servei a 14.000 persones per al lloguer d’embarcacions, a 5.000 persones per al gaudi d’artefactes flotants i a 16.000 persones per a l’activitat de motos aquàtiques i parasailing.

Es preveu que l’impacte econòmic dels usuaris de Marina Cambrils se situï entre els 2 i 5 MEUR directes i uns 40 MEUR de forma indirecta al territori

Amb tot, el conjunt d’operadors i la mateixa Marina Cambrils sumen un total de 21 treballadors directes a les instal·lacions; un equip humà que busca incrementar l’activitat nàutica i, en conseqüència, dinamitzar també el teixit vinculat directa o indirectament a aquesta. Així, es preveu que l’impacte econòmic dels usuaris de Marina Cambrils se situï entre els 2 i 5 MEUR directes i uns 40 MEUR de forma indirecta al territori.

El gerent de Marina Cambrils, Antoni Subirana, valora molt positivament el primer any d’activitat i es mostra optimista amb la nova temporada estival i la recuperació del turisme: “Enguany comptem amb una activitat molt diversificada de la mà de 9 operadors, compromesos al 100% amb la nàutica. Ens trobem amb una oportunitat per estendre i apropar la nostra oferta a tothom, fent de Cambrils una destinació turística recurrent; una aposta segura per als apassionats de la nàutica i per a les famílies d’arreu del territori”.

Mitjançant aquest centre s’ofereix als usuaris una proposta aglutinadora de serveis que contribueix a estendre la nàutica a tota la població. Els usuaris poden llogar embarcacions de tot tipus, practicar esports nàutics i realitzar altres activitats d’esbarjo. Velers, motores, motos d’aigua, kayaks, embarcacions de pesca, artefactes flotants, etc., són una mostra de l’oferta que es troba a disposició a Marina Cambrils. La infraestructura, amb 45 amarratges, acull embarcacions de fins a 15 metres d’eslora.

Desestacionalitzar el turisme i apropar la nàutica els 365 dies de l’any

Aquest centre de serveis nàutics, que s’emmarca en les línies estratègiques del Pla de Ports Horitzó 2030, treballa per ser un punt de referència del litoral català. Marina Cambrils ofereix diverses fórmules que busquen la desestacionalització del turisme, la socialització i l’impuls de la nàutica tot l’any. Així, s’han desenvolupat diferents programes i ofertes que incideixen en la pràctica nàutica més enllà de la temporada d’estiu.

També es vol apropar la nàutica a tots els segments de la població independentment del nivell d’especialització. En aquest sentit, Marina Cambrils ofereix fórmules per accedir al mar, inclús, sense necessitat de llicències per navegar, així com la possibilitat de formar part de l’Escola Nàutica, dirigida a tots aquells que volen iniciar-se i/o professionalitzar-se en la pràctica nàutica.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */