.

Pere Camps, director del festival; Marina Rossell; i l'alcalde Fèlix Alonso

Pere Camps, director del festival; Marina Rossell; i l'alcalde Fèlix Alonso

El Festival de Cançó d’Autor Barnasants arrenca de nou el proper 23 de gener amb més de 100 concerts. Aquests recullen els noms més destacats del panorama català i de la resta de l’estat espanyol, a més de convidats internacionals. En aquest sentit, els responsables del Barnasants defensen que el festival “segueix convocant a l’inconformisme d’artistes i espectadors, tot esdevenint una manifestació cada cop més necessària en els temps que corren”.

Un festival Barnasants que s’allargarà fins el 14 d’abril i que enguany, per tercera vegada consecutiva, tornarà a fer parada a Altafulla. El teatre casal La Violeta del municipi així com l’Era del Senyor d’Altafulla seran les seus d’ambdós concerts. Al programa hi figuren Maria del Mar Bonet, que actuarà a La Violeta el dia 8 de març a les 20.30h., i Meritxell Gené, que també a partir de les 20.30h., però del dia 29 de març, es podrà veure i escoltar a l’Era del Senyor.

Amb un preu de 10 euros l’entrada, Maria del Mar Bonet té previst celebrar el Dia Internacional de la dona treballadora amb un recital en què es farà acompanyar del guitarrista valencià Borja Penalba. Guitarres en mà, per a aquest recital exclusiu per al Barnasants, triaran algunes peces emblemàtiques de l’extens cançoner de la cantant i compositora illenca. Maria del Mar Bonet té una llarga i reeixida trajectòria als escenaris musicals d’arreu, gràcies a una obra discogràfica qualificada d’impecable, el seu gust per la poesia i la bellesa en el cant.

Paral•lelament, i per un preu de 8 euros, els assistents al concert de Meritxell Gené gaudiran de la presentació del seu tercer treball discogràfic, “Així t’escau la melangia”, musicant al poeta Màrius Torres. Amb sis anys d’experiència als escenaris, la cantautora lleidatana presentarà el seu particular homenatge al poeta més emblemàtic de les Terres de Ponent. Un agraïment sincer a l’autor d’uns versos que l’han fet connectar amb els seus records d’infantesa més íntims. El repertori d’aquest recital també inclourà cançons del seu anterior disc, “Sota els llençols”.

L’Alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha qualificat de “tot un honor” esdevenir un any més una de les seus del Festival de Cançó d’Autor i ha destacat el fet que el Barnasants ajudi a situar i posicionar Altafulla al costat de grans ciutats com Barcelona, Terrassa o l’Hospitalet de Llobregat. Alonso, a més, ha afegit que “uns recitals com el de Maria del Mar Bonet i Meritxell Gené són un regal per als amants de la música i la cançó d’autor”.

Recordem que fa dos anys Altafulla s’estrenava com a una de les seus del Festival de Cançó d’Autor Barnasants amb un concert a càrrec del cantautor valencià Pau Alabajos. L’any passat passaven per Altafulla Quico Pi de la Serra, Joan Americ, Dani Flaco i Vicente Feliu.

/* JS para menú plegable móvil Divi */