.

 

A més del recital d’aquest divendres, el pròxim dia 4, la Casa Canals també acollirà les projeccions de Cultura Verda 

 

La cantant Maria Arnal torna al Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona després de l’èxit de Mil Sibil·les el darrer Nadal. En aquesta ocasió, el divendres 28 d’octubre a les 20 h, Arnal s’aliarà amb el duo Lolo & Sosaku per al recital ‘Acció primigènia’ que entrellaça la veu d’Arnal, carregada d’espiritualitat, amb la música maquinal que emana de les escultures sonores creades pel duet  argentino-japonès. L’actuació tindrà lloc a la Sala de Ball de Casa Canals, i només es podrà seguir des del pati de la casa, en un luxós joc de miralls i distàncies.

El recital que s’estrena a Mèdol és el preàmbul del programa d’activitats d’Ones de Resistència, un projecte expositiu col·laboratiu conduït per Fito Conesa que té com a leitmotiv la veu i les sonoritats i que es presentarà a Les Golfes a finals de gener.

Maria Arnal i Lolo & Sosaku parteixen d’estils molts diferents per trobar-se i crear una textura harmònica atrevida i sorprenent, entre la màquina humana i l’ànima robot. La partitura d’Arnal beu del folklore i les fonts orals, a les que reinterpreta des d’un tractament molt personal. Lolo & Sosaku són creadors d’instal·lacions sonores a base de mecanismes automatitzats, i la seva proposta s’inspira en els antics instruments mecànics, com les pianoles, i en la tradició japonesa de les nines automates.

Divendres 4 de novembre a les 19 h, la Sala Plana de la Casa Canals també acollirà la projecció de la nova remesa de la sèrie de vídeos produïts per Cultura Verda i realitzats per David Serra sobre artistes contemporanis vinculats des de diferents vessants a la natura, el medi ambient o l’ecologia i on ens parlen de com el seu entorn es reflecteix en la seva obra i vida. A més dels vídeos Inside out amb Roser Oduber i Una petjada al bosc amb Núria Rion, en acabar, es farà un col·loqui amb el director i es projectarà Delimitació de Jordina Ros i Pere Estadella i, després, faran una breu acció performativa.

Redacció