.

Imatge de l’acte d’aquest matí al Balcó del Mediterrani de Tarragona. Foto: Cedida

Aquest matí el PDeCAT ha celebrat la seua primera roda de premsa de la campanya electoral, i ho ha fet posant en valor que “la candidatura del PDeCAT, té compromís únic i exclusiu amb el territori”. En aquesta línia, Arza ha afirmat que “és així de clar perquè és un tema de conviccions, i aquest és el nostre compromís: primer la terra, després el partit”.

El candidat demòcrata també ha apuntat que “els diputats del PDeCAT serem de Km0”. I és que des que Marc Arza va presentar-se per encapçalar la llista del PDeCAT a l’Ebre, va entomar el compromís de visitar totes les comarques abans de començar la campanya electoral. Arza i l’equip del PDeCAT han recollit aquests darrers dies les impressions de nombroses associacions empreses, emprenedors, organitzacions… En aquest sentit, el cap de files del PDeCAT a la demarcació ha explicat que “el que primer preguntàvem era: com estan? I aquesta era una pregunta que no els havien fet abans”.

També ha donat a conèixer que la resposta de la majoria d’associacions era “que no veuen el país que Aragonès i Borràs els venen” i que “de l’administració no n’esperen res, només que no els molesti”. Per la seua part, el candidat ebrenc, Carles Luz, ha defensat que “per al PDeCAT ser diputat de Km0 és ser diputat que escolta la gent, les necessitats i inquietuds del territori i les trasllada i defensa al Parlament de Catalunya”. I aquest compromís, ha destacat Luz que “no només és en campanya electoral, sinó que serà durant tota la legislatura”.

Durant les darreres 3 setmanes de precampanya, Marc Arza ha visitat una quarantena de municipis i ha mantingut gairebé un centenar de trobades (algunes d’elles telemàtiques) a totes les comarques de la demarcació. Al Montsià, Arza i Luz van visitar una empresa de Biometagàs pionera a Europa i que només ha rebut pals de l’administració, al Baix Ebre el circuit de Calafat, on els principals equips mundials de Fórmula E hi fan proves. Al Priorat el reg de Margalef com eina per rejovenir l’edat dels agricultors i garantir el futur del poble. A la Conca de Barberà, a Vallespinosa, vam prendre consciència de com una escola rural i la fibra òptica possibiliten que les famílies i vagin a viure. Al Baix Penedès, una bugaderia industrial amb 150 treballadors, que se sent oblidada per l’administració. A la Terra Alta, el viver d’Empreses i polígon industrial, generador de font de riquesa a la comarca…

“A diferència de diputats d’altres formacions, que aquests darrers dies en alguns cartells hem vist acomodats en butaques còmodes, que viuen preocupats per les cadires, al PDeCAT ens preocupa el projecte i el país”, ha etzibat Arza, que ha acabat recordant que “el PDeCAT lluitem plegats pel territori, no junts per les cadires”.

El PDeCAT crida a votar per correu assegurant que “Illa no vol que es voti” i carregant contra “el trumpisme”

El PDeCAT recorda que si als Estats Units no hi hagués hagut una alta participació per correu, Donald Trump seguiria sent president.

D’altra banda, el PDeCAT ha fet una crida a votar per correu assegurant que “Illa no vol que es voti” i carregant contra “el trumpisme”. La formació ha posat en marxa una campanya gràfica per utilitzar a les xarxes socials amb l’objectiu de fomentar aquesta forma de participació i ha recordat que, si als Estats Units, no hi hagués hagut una alta participació, Donald Trump seguiria sent president. “No siguis Trumpista, vota per correu”, sosté un dels cartells. En un altre, el partit assegura que el candidat del PSC a les eleccions i exministre de Sanitat, Salvador Illa “no vol que es voti”. “Per això votem en plena pandèmia”, argumenten.

Més enllà d’aquests cartells, el partit en té dos més on apareix una fotografia de la candidata a les eleccions, Àngels Chacón, assegurant que “els demòcrates” voten per correu. En un altre cartell apareix un sac de blat i s’adverteix: “No diguis blat, fins que no sigui al sac i ben lligat”.

El partit ha defensat el vot per correu com una fórmula de participació tan “vàlida” com el vot presencial i una opció per tal que els ciutadans puguin exercir els seus drets fonamentals en temps de pandèmia.

Redacció / ACN