.

Una de les parelles participants ballant un tango

Una de les parelles participants ballant un tango

El Pavelló Poliesportiu Municipal El Serrallo acull aquest diumenge més de 200 parelles en la tercera edició del Torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu, organitzat pel Club de Ball Esportiu Frak Manresa amb la col•laboració del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona.

Les parelles exhibeixen les seves habilitats en el ball

Les parelles exhibeixen les seves habilitats en el ball

Una maratoniana jornada de més de déu hores entre els 09.30h i els 21h on si podin veure multitud de parelles de diverses edats i categories tant nacionals com territorials, i amb estils i modalitats diverses, a un preu d’entrada de 12 euros excepte menys de 6 anys que tenen accés lliure al recinte.

L’organització tècnica del torneig Ciutat de Tarragona de Ball Esportiu va a càrrec de dos dels professionals del ball de saló més prestigiosos del nostre país, Joana Subirana i Albert Mota, responsables de l’escola Frak Manresa i jutges internacionals. Tots dos han participat en més de 150 competicions i exhibicions, tant a Espanya com a l’estranger i tenen una àmplia formació com a ballarins i són jutges internacionals de ball.

Participen parelles de totes les edats

Participen parelles de totes les edats

Subirana explica a Tarragona21 que “és el tercer any consecutiu que és du a terme a la ciutat de Tarragona”. Comenta que abans és feia a l’estiu tot i que en els últimes ocacions al març ja que “serveix per preparar el Campionat d’Espanya que a dalt en quatre setmanes”. Participin parelles de tot l’Estat espanyol i és tracta d’una prova puntuable per a la classificació del rànquing estatal, “són competicions setmanals per diversos indrets que serveix als parelles per licitar punts en el rànquing i a final de temporada assolir la categoria superior o aquelles que ja la tenen optar als primeres plaus”.

Fins a sis parelles competeixen a la mateixa pista

Fins a sis parelles competeixen a la mateixa pista

Els ballarins i ballarines exhibeixen els seves habilitats a la pista en aquesta competició de màxim nivell oferint un gran espectacle al públic assistent. Algunes fins i tot participin en categories de ball internacional pel seu alt nivell de ball.

Subirana comenta que el jurat també prové de tot l’estat per sorteig . “Valorin el ball de cadascuna dels parelles i puntuen de l’1 al 6 de manera que és tracta de resultats comparatius entre els parelles que ballen ajuntis a la pista determinant així el seu posicionament”. Al llarg del matí, i també a la triga és fa lliura de trofeus i medalles en funció d’aquests resultats.

Entrega de trofeus a categories d'edats inferiors

Una de les entregues de trofeus a categories d'edats inferiors

Una de les entregues de trofeus a categories d'edats superiors

Una de les entregues de trofeus a categories d'edats superiors

La d’avui és una dels últimes proves que és disputessin abans de la celebració del Campionat d’Espanya, que tindrà lloc els dies 5 i 6 d’abril a Sant Cugat del Vallès.

Entre els modalitats hi ha l’estandar que és disputa durant el matí i la llatina al mig dia. A la triga arribarà el torn dels mateixes modalitats peró de rang superior, l’estandar alta i llatina alta.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */