.

Manel Albiac, a la seu del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics. Foto: Tarragona21

L’advocat tarragoní Manel Albiac opta a presidir el Consell de l’Advocacia Catalana per l’exercici de l’any que ve. Albiac, que porta el segon mandat com a degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, no repetirà un tercer mandat, segons ha sabut Tarragona21.

El salt d’Albiac a l’escena de l’advocacia catalana obeeix a diverses raons, com ell mateix ha explicat a aquest digital: “En primer lloc, perquè a Tarragona ja li toca presidir aquest òrgan; no ho fa des de l’any 2002, i en segon lloc per l’experiència que he pogut acumular al Col·legi de Tarragona”. Es tracta “d’un pas lògic, és conseqüència dels anys de treball col·legial; ens veiem capaços de treballar pel conjunt de l’avocacia catalana”.

Si no hi ha disputa electoral, Albiac substituirà Julio J. Naveira, del Col·legi de Mataró, que fou escollit per unanimitat. L’elecció és nominativa, s’escull la presidència, i posteriorment entra el nou equip del nou president. Tenen dret a vot els 14 degans dels 14 col·legis d’avocats de Catalunya. No hi ha vot ponderat i cada col·legi té només dret a un vot, sigui de la dimensió que sigui. El mandat és només per un any. S’espera que l’elecció tingui lloc al novembre.

Tradicionalment, la presidència es va otorgant de manera rotatòria als col·legis catalans en funció de si són de Barcelona, provincials o no provincials. Aquest cop li tocaria a un provincial, com és el cas de Tarragona, assumir la presidència.

Albiac porta dos mandats com a degà del Col·legi de Tarragona, mandats en els que s’ha enfrontat electoralment a dos candidats en disputes molt dures que al seu moment van polaritzar el Col·legi. En 2012 va vèncer per només onze vots a Ignasi Companyi (505 vots contra 494). I en les darreres eleccions, celebrades el desembre de 2016, ha obtenir una còmoda victòria contra Xavier Tarrés, advocat i exregidor de l’Ajuntament de Tarragona, amb 851 vots a favor seu per 487 per a Tarrés. Millorar la gestió del Col·legi i ampliar notablement el serveis als col·legiats són la seva carta de presentació.

J. Garcia