.

Imatge del carrer del Mar, encara amb la zona taronja. Foto: Eloi Tost

Imatge del carrer del Mar, encara amb la zona taronja. Foto: Eloi Tost

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona inicia aquesta setmana una intervenció tècnica d’adequació dels carrers del Mar, Lleó, Reial, Vapor, Castaños, Castellarnau, Misericòrdia i Rebolledo del Barri del Port, per ubicar una nova zona verda regulada d’estacionament de vehicles per a residents.

La consellera de Mobilitat i presidenta de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Sonia Orts, destaca que “l’actuació es duu a terme en benefici del veïnat i del teixit comercial del Barri del Port i del carrer Enric d’Ossó“. Així mateix, assenyala que “la zona taronja actual no afavoreix la rotació i provoca que veïnat i comerciants tinguin més dificultats a l’hora d’aparcar. Duem a terme aquesta actuació amb l’objectiu d’afavorir la rotació dels vehicles, i facilitar l’aparcament. És una actuació encaminada a la millora de la mobilitat que beneficia al veïnat del Barri del Port, amb unes 200 places, del carrer Enric d’Ossó, amb quasi 100 places, i el seu teixit comercial”. 

L’adequació s’iniciarà aquesta setmana, en funció de la situació meteorològica.

D’altra banda, aquesta setmana també s’executaran actuacions als carrers de Covadonga i Josep Roig, incrementant 60 noves places d’aparcament de zona verda al voltant de l’antiga presó de Tarragona

Reacció del veïns

Davant d’aquest anunci, una desena de veïns del Barri del Port s’han manifestat aquest dilluns al matí per protestar per la transformació de places d’aparcament que actualment són de zona taronja -a un preu d’un euro el dia- a zona verda. La concentració l’ha convocada l’Associació de Veïns del Barri del Port, que ha lamentat que des del consistori se’ls ha amagat el canvi, ja que en la reunió que van mantenir la setmana passada no en van ser informats. La presidenta de l’entitat, Mari Carme Puig, ha criticat que la primera mesura del nou consistori a la zona hagi estat “per recaptar més”, ha apuntat que perjudicarà comerciants i ha assenyalat la “degradació total” del barri en els darrers anys, especialment en matèria de neteja i seguretat.

Un dels cartells que s'ha col·locat al carrer del Mar. Foto: Eloi Tost

Un dels cartells que s’ha col·locat al carrer del Mar. Foto: Eloi Tost

Puig ha explicat que quan van veure els cartells de la brigada als carrers Rebolledo, Lleó i del Mar, pensaven que era per millores a la via pública emmarcades en el programa Pam a Pam que impulsa el consistori. En conèixer que aquesta mesura arribaria més tard han deduït que és per implementar el canvi en l’aparcament. “Sé que hi ha residents que estan a favor de la zona verda perquè és difícil aparcar, però tenim comerciants que els hi suposaria un dineral“, ha exposat.

Per solucionar-ho, la líder veïnal proposa que es faci un abonament per als botiguers perquè puguin aparcar com si estiguessin empadronats a la zona. “En lloc d’arreglar el barri i després pujar preus, el primer que fan és picar-nos a la butxaca”, ha exclamat. Amb tot, se sent “decebuda” amb la regidora de barri, Montse Adan, perquè no la va informar del canvi en una reunió la setmana passada.

Redacció / ACN