.

.

TOTS 21


Imatge de la presentació de l’acte, duta a terme aquest matí. Foto: Ajuntament

Una dotzena de nedadors i nedadores del grup Malalts d’Aigua participaran al repte solidari el proper 22 d’agost i cobriran els 45 quilòmetres de distància entre la plataforma Casablanca de Repsol a alta mar i el Club Nàutic Cambrils -més de 10 hores de relleus- dins de la campanya ‘Connecta’t per l’ELA’, en benefici de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. Durant el recorregut els participants estaran acompanyats per quatre vaixells, entre ells l’Ave Fénix del CNCB, que els marcarà el rumb de tornada cap al port de Cambrils.

El Club Nàutic Cambrils, a més de col·laborar activament en l’organització i promoció de l’esdeveniment, es suma al repte organitzant des de les 12 del migdia de diumenge diverses activitats per a tots els públics. Serà a la zona de l’escola de vela del Club i des d’allà es podrà fer SUP i caiac i sortides amb moto aquàtica, en raquero o en motores gràcies a diferents empreses que també hi col·laboren. Totes les activitats tindran preus simbòlics i els diners recaptats aniran íntegrament a la Fundació Miquel Valls.

Està previst que a les tres de la tarda es serveixin fideus rossos solidaris cuinats per la Confraria de Pescadors de Cambrils, qui col·labora també desinteressadament en l’esdeveniment. Per la seva banda, el Forn Domingo de Riudoms també serà present a la jornada oferint els seus productes i destinant els beneficis a la causa solidària. A mitja tarda es farà un sorteig de regals obsequiats per diverses empreses locals, les butlletes pel qual s’hauran pogut comprar durant tot el dia.

Finalment, mitja hora abans de l’arribada dels nedadors, al voltant de les vuit del vespre, el Club Nàutic Cambrils oferirà la possibilitat de seguir els darrers metres de la travessia des del mar. El celler Clos Galena s’ha implicat especialment en l’acció solidària destinant a la Fundació Miquel Valls un euro de cada ampolla venuda del seu vi ‘Secrets de Mar’. Fins al moment ha aconseguit recaptar ja més de 4.500€ euros i l’acció es mantindrà fins a final de 2021.

En la presentació realitzada aquest dilluns 16 d’agost al matí al CNCB, Jordi Cervera, representant de grup de nedadors i nedadores “Malalts d’Aigua”, ha remarcat la il·lusió amb la qual s’està preparant l’esdeveniment i donar així visibilitat a la malaltia de l’ELA.

Per la seva banda, el president del CNCB, Ramon Vallverdú, ha destacat la implicació del Club en aquesta activitat solidària i la voluntat del Club de fer tot el possible perquè la jornada de diumenge sigui una festa solidària i tot un èxit.

Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha donat importància al fet que el Club Nàutic Cambrils sigui seu d’aquesta activitat, posant en valor la implicació dels esportistes en accions solidàries.

Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls, ha agraït la solidaritat dels darrers mesos en els preparatius de la iniciativa, i ha especificat que tots els diners recaptats aniran destinats a les famílies afectades d’ELA a Catalunya.

Programa

12h. Inici activitats: Lloguer de SUP i caiac Sortides en motos d’aigua Sortides en embarcacions de vela Sortides en Menorquina Sortides en embarcacions de motor

15h. Fideus rossos servits per la Confraria de Pescadors de Cambrils

18h. Sorteig de regals

19h. Sortida embarcacions per veure l’arribada dels nedadors des del mar

Redacció