.

El cor de 'Malagasy Gospel' ha visitat aquest matí el Parc de Nadal abans del concert a la nit al Palau de Congressos

El cor de 'Malagasy Gospel' ha visitat aquest matí el Parc de Nadal abans del concert a la nit al Palau de Congressos

‘Malagasy Gospel’, format per nens i nenes rescatats de l’explotació laboral infantil a Madagascar, arriben aquesta nit al Palau de Congressos de Tarragona de la ma de la Fundació ‘Agua de Coco’ com a primer concert a Espanya després d’una gira per França, Andorra i Suïssa.

La majoria del cor són nenes que actualment estan escolaritzades i també algunes veus masculines de nens invidents que formen part d’aquest projecte amb què difonen solidaritat i defensa dels drets de la infància.

Amb les gires musicals els integrants coneixen altres cultures i se socialitzen amb altres entorns a la vegada que sensibilitzen al públic europeu sobre la situació de pobresa extrema que pateixen les seves famílies tractant de rebre ajudes per al seu desenvolupament.

La Fundació ha obert el Centre d’Art i Música (CAM) format per 800 alumnes/as de la ciutat de Tulear (Madagascar) des del 2011. ‘Agua de Coco’ opera des de l’any 1994 per millorar la qualitat de vida de més de 30.000 persones amb tres eixos: l’educatiu per reforçar l’escolarització i el sistema educatiu, el social pels drets de la infància promovent també l’autonomia de les dones i famílies en extrema pobresa i el mediambiental preservant ecosistemes de les regions on treballen millorant la qualitat de vida.

El concert de Tarragona té lloc aquesta nit a les 20h a l’Auditori August del Palau de Congressos amb una entrada de 10€ els adults i 5€ els nens en benefici del programa educatiu de la Fundació. Abans, el grup ha visitat aquest matí el Parc de Nadal durant la seva inauguració oferint diverses cançons. El director i president de ‘Agua de Coco’, José Luis Guirao, ha explicat que els 25 nens/es “canten en les seves cançons realitats viscudes com l’embaràs precoç en les nenes, que sol mengen un cop al dia blat de moro i que viuen sense llum, llits ni gaires comoditats”. Entre els temes interpretats un ha estat la popular nadala catalana ‘Rabadà’.

Pròximament visitaran també Barcelona i Madrid. Es pot conèixer més informació i contribuir a la causa a la web www.aguadecoco.org.

/* JS para menú plegable móvil Divi */