.

.

TOTS 21


Maison Aime és un un trosset del rebost artesana i de delicatessen de França. Foto: Cedida

Maison Aime és un un trosset del rebost artesana i de delicatessen de França. Foto: Cedida

Maison Aime és ‘le goût français’ (el bon sabor francès) de Barcelona. Situat al número 63 del carrer Major de Sarrià, aquest establiment convergeix entorn a exclusivitat, bellesa, originalitat, excel·lència i artesania. És l’únic establiment de la ciutat comtal dedicat íntegrament a productes gastronòmics francesos artesans i, bona part d’ells, també ecològics.

Entre la seva àmplia gamma de productes únics i exquisits de la gastronomia del país veí, aquest 2023, Maison Aime estrena el seu selecte ‘Bar à Fromage’, que dissenyen a mesura per a esdeveniments i clients que busquen un plus de qualitat i de exclusivitat francesa. Tot confecciona amb formatges artesans seleccionats de petits productors francesos, que compren directament a les formatgeries gales.

Un espai on el que és bo es fa amb la bellesa, on convertir les compres en un moment de plaer. Foto: Cedida

Un espai on el que és bo es fa amb la bellesa, on convertir les compres en un moment de plaer. Foto: Cedida

Mélanie i Richard, els impulsors
Maison Aime neix de la mà dels francesos Mélanie André, dissenyadora de moda, i Richard Vidal, expert en comerç internacional, establerts a Barcelona des de 2014. La seva passió per la gastronomia i el seu objectiu de exalçar la tasca dels productors que mimen el producte i que donen un valor afegit a cada recepta i elaboració, els va impulsar a obrir Maison Aime el 2021.

Gràcies a la seva experiència i, sobretot, al seu afany per buscar productes que fossin artesans, d’altíssima qualitat i que se sustentessin en principis i valors com la sostenibilitat o l’ecologia, a Maison Aime han aconseguit recopilar i oferir un selecte i nodrit ventall de productes que, difícilment, es poden trobar a qualsevol altre establiment de Barcelona. I és que, a més de la màxima qualitat, l’exclusivitat els fa únics.

Compra directa a l’artesà
Mélanie André viatja constantment al seu país d’origen per descobrir nous productes i nous productors «viatgem per provar directament els productes i també per entendre la filosofia de cadascun, per així comprovar que treballen amb uns valors acords als que volem consolidar a Masin Aime, per conèixer on viuen i treballen, per conèixer les històries que hi ha darrere de cada formatge, de cada paté, de cada vi», explica Mélanie André.

Així, han aconseguit nodrir la botiga de fins a 900 productes, convertint Maison Aime en «un trosset del rebost artesana i de delicatessen de França ». Més de 40 referències de vins i xampanys, més de 45 tipus de formatges, i uns 60 tipus de patés conformen el “grosso” d’aquest establiment, on també hi ha olis aromatitzats, cremes, galetes i rebosteria, sucs i xocolates, entre d’altres.

Maison Aime és, en paraules de la seva fundadora «un lloc dedicat al bon gust. Un espai on el que és bo es fa amb la bellesa, on convertir les compres en un moment de plaer. I on la qualitat està al centre de tot. Una botiga on no entra cap producte industrial. Un lloc per honrar l’excel·lència».

Helder Moya