.

Imatge d'arxiu de les jornades. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de les jornades. Foto: Cedida

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona celebra una nova edició de les Jornades de Dret del Treball i de la Seguretat Social, la seva activitat formativa de referència que enguany arriba a la 28a edició. Un total de nou ponents es donaran cita en aquestes jornades que aplegaran més de 200 participants, entre els quals hi ha majoritàriament, graduats socials, però també advocats i representants del món de la magistratura, la judicatura, l’administració i la universitat.

Un any més, les Jornades destaquen per l’elevat nivell dels seus ponents. Dirigides per Rosa M. Virolès, magistrada del Tribunal Suprem i presidenta de la seva Sala Quarta, les Jornades comptaran de nou, amb importants figures del món de la magistratura. Així, per exemple, una de les ponències estarà impartida per Virolès i també n’hi haurà una que anirà a càrrec de Maria Luisa Segoviano, recentment nomenada magistrada del Tribunal Constitucional. Entre els ponents, destaca també la presència de diversos catedràtics de Dret del Treball, entre els quals hi ha Maria Emilia Casas, qui va ser la primera dona a presidir el Tribunal Constitucional, entre els anys 2004 i 2010.

A nivell de continguts, les Jornades tornaran a tractar els temes de màxima actualitat i interès per als professionals d’aquest àmbit. Sota el títol ‘Debat sobre les últimes reformes laborals’, les diverses ponències analitzaran, doncs, totes les novetats relacionades amb el Dret del Treball, així com la jurisprudència de la Sala Quarta pel que fa a les qüestions de l’àmbit laboral. A més, s’adaptaran també a aspectes de màxima actualitat. En aquest sentit, per exemple, la ponència de Maria Luisa Segoviano parlarà d’‘Intel·ligència Artificial i Relacions Laborals’. D’altra banda, Concepción Rosario Ureste, magistrada de la Sala Quarta del Tribunal Suprem, oferirà la conferència que porta el títol ‘Teletreball i qüestions emergents sobre prevenció de riscos’. Les qüestions relacionades amb la igualtat també estaran recollides en aquesta cita formativa, a través de la conferència de Maria Emilia Casas que parlarà de ‘La Llei 15/2022 integral d’igualtat i no discriminació: accions positives, reformes processals i del dret administratiu sancionador’.

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, que enguany celebra el seu 50è aniversari, manté amb la celebració d’aquestes jornades, la seva aposta per la formació de qualitat i el reciclatge formatiu dels seus membres col·legiats. Així mateix, torna a apostar per unes jornades que compleixen amb una doble funció. D’una banda, la de ser un espai de trobada i interacció per als professionals del sector i, de l’altra, la d’oferir ponències de qualitat sobre temes de màxima actualitat i que, per tant, són d’elevat interès per als seus participants.

Les Jornades de Dret del Treball i de la Seguretat Social se celebraran entre dijous i divendres a l’hotel H10 Imperial Tarraco. En l’acte d’inauguració hi prendran part el president de l’Audiència Provincial, Joan Perarnau; el delegat del Govern de la Generalitat, Àngel Xifré; i el subdelegat del Govern, Santiago José Castellà.