.

Magí Seritjol, l'ànima de Tàrraco Viva

Tarragona viurà un any 2014 que és objectivament històric. Se celebra el bimil·lenari de la mort del primer emperador de Roma, Octavi August, emperador que a més a més va residir durant gairebé tres anys a la nostra ciutat en la seva lluita contra les tribus irreductibles del nord de la península ibèrica. August, divinitzat pels romans, fou l’emperador més gran que ha tingut Roma, equiparable al general -que no emperador- Juli Cèsar. August va gaudir de la major extensió que mai hauria tingut l’Imperi, i part de la feina la va fer a Tàrraco.

La famosa estàtua tarragonina de l'emperador. Foto: togasinpunetas.wordpress.com/

És el gran moment perquè Tarragona torni a fer un salt i caldrà agrair sempre l’esforç tenaç, ambiciós i rigorós de Magí Seritjol, al front de Tàrraco Viva. Fins a 800 actes -gairebé el doble que en 2013, que ja va ser molt complert- es podran seguir enguany. Valdrà la pena gaudir-ho, com també seguir les passes històriques d’August, llegint o rellegint biografies d’ell o recreacions de tanta qualitat del període dels Claudis, com ‘Jo Claudi’, de Robert Graves, que tots recordem per la sèrie de TV.

Tarragona necessita gent ambiciosa com Magí Seritjol i altres que es mouen també en el terrenys de les entitats. No oblidem l’Associació Cultural Sant Fructiós o la Reial Societat Arqueològica per demostrar que el turisme cultural és una aposta econòmicament rendible.