.

Eduardo Madina, aquest migdia a Tarragona. ACN

Eduardo Madina, aquest migdia a Tarragona. ACN

El candidat a la Secretaria General del PSOE, Eduardo Madina, creu que el Parlament de Catalunya no pot fer una llei de consultes que reguli més enllà de les seves competències. “Veurem quina llei acaba aprovant, què hi diu el Congrés dels Diputats i com s’estableixen els rails de la legalitat”, ha afirmat Madina aquest dimecres al migdia a Tarragona, on ha assistit a una trobada amb afiliats i simpatitzants socialistes del territori.

Madina també ha remarcat que el PSC “representa millor que ningú la pluralitat de la societat catalana”. En aquest sentit, ha afegit que, de cara al congrés del PSC i en endavant, la unitat dels socialistes serà el factor clau per enfortir-se, així com la integració.

Eduardo Madina s’ha mostrat obert a acceptar la Llei de consultes de Catalunya, sempre i quan, “sigui ama de les seves competències”. En aquest sentit, el candidat a la Secretari General del PSOE s’ha mostrat prudent a pronunciar-se sobre el seu contingut i ha assegurat que caldrà veure quina llei s’acaba aprovant, en quin sentit es pronuncia el Congrés dels Diputats, i com s’estableix la legalitat per fer una consulta. Sobre la posició del PSC, Madina ha recordat que el PSC és “plenament autònom” dels seus posicionaments polítics, tot i recordar que tant PSC com PSOE aposten per la reforma federal com l’única via.

Davant el pròxim congrés del PSC, el candidat a la Secretari General del PSOE ha desitjat sort als seus companys i s’ha mostrat convençut que “la unitat” dels socialistes catalans és una “clau positiva de fortalesa”, així com la integració.

En la compareixença davant els mitjans de comunicació a Tarragona, Madina també ha titllat “d’inacceptable” que el PP proposi una reforma de la Llei electoral a vuit mesos de les eleccions “només perquè té por de perdre alcaldies”. Pel candidat, cal un debat a fons, des de la serenitat, i cercant el consens de totes les forces polítiques.

D’altra banda, i sobre el debat que es farà entre els tres candidats a la Secretaria General del PSOE el pròxim 7 de juliol, Madina ha assegurat que serà un acte de “guant blanc”, i ha reiterat el seu compromís, si surt escollit, de convocar primàries al novembre. Preguntat per una possible polèmica amb un altre dels candidats, Pedro Sánchez, sobre els avals obtinguts per aquest a Andalusia, Madina ha assegurat que no ha menyspreat ningú”, que s’està duent a terme un “procés net” i que no permetrà que ningú l’embruti. “Si fem les coses bé donarem exemple, no és un joc, és el congrés federal del PSOE”, ha conclòs.