.

L'entrega de la certificació. Foto: Cedida

L’entrega de la certificació. Foto: Cedida

LyondellBasell Tarragona és la primera empresa del món que supera amb èxit la certificació d’acord amb l’Esquema de Certificació OCS Europeu, basat en la iniciativa internacional Operation Clean Sweep (OCS) per al control de la presència de gransa plàstica en l’entorn.

El certificat es va lliurar a LyondellBasell en el site de Tarragona el 14 de setembre de 2023 per la Sra. Ana del Riu, Country Manager Ibèria de l’organisme de certificació internacional DNV. L’esmentat document demostra que les instal·lacions de producció del site de Tarragona compleix amb els requisits del programa OCS, desenvolupat per a minimitzar i al final evitar les pèrdues de plàstic en empreses de la cadena de subministrament de plàstics i protegir el medi ambient.

DNV felicita a LyondellBasell per la certificació aconseguida i per liderar el camí de la gestió de la pèrdua de plàstic amb la primera certificació OCS del món. Així mateix, DNV destaca la importància d’aquesta certificació i del programa OCS com a eina fonamental per a protegir el nostre medi ambient, i generar consciència i compromís en el sector amb pràctiques comercials sostenibles i responsables.

Per a LyondellBasell i concretament per al seu site a Tarragona, la certificació OCS és un pas molt important per a fer realitat el seu total compromís de prevenir amb l’objectiu zero de la pèrdua de pèl·lets a l’exterior de les seves instal·lacions. L’empresa vol evitar que la gransa i la pols vessada pugui arribar a les vies fluvials locals, mars i oceans. És per això que el site de Tarragona ha centrat des de sempre moltes de les seves activitats en la recollida de pèl·lets per a ser reutilitzats internament o reciclats com a residus plàstics. Els residus plàstics són un dels principals objectius que la planta de Tarragona està abordant amb el seu sistema de gestió ambiental certificat (ISO 14001).

El Gerent Sènior de Medi Ambient per a Europa, Àsia i Internacional de LyondellBasell, Rob Rutjes, ha mostrat gran satisfacció amb l’esforç dut a terme en el site de Tarragona per a encaminar l’Objectiu de Zero Pèl·lets: “La certificació a Tarragona ens mostra que estem en el camí correcte per a aconseguir el nostre objectiu. Volem reduir les pèrdues de plàstic a zero a tot el món«.

És important per a la companyia saber crear consciència i poder involucrar al màxim tant als seus empleats com a contractistes, perquè siguin capaços de detectar qualsevol problemàtica en relació amb la pèrdua o vessament de gransa. A més de poder informar de qualsevol millora que pot realitzar-se per a prevenir futures incidències i millorar el sistema OCS.

Al site de Tarragona li seguiran altres 23 sites de la companyia durant el 2024.

El site de Tarragona està igualment certificat per DNV segons ISO 9001 (qualitat), ISO 14001 (medi ambient), ISO 50001 (gestió energètica) i IATF 16949 (qualitat en el sector de l’automoció).

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */