.

.

TOTS 21

Beltran forma part del Club juntament amb la presidenta Anna Guillemat, la tesorera MªCarmen Arcos i la secretaria Elena López. Foto: David Aymerich.

El primer que crida l’atenció de Lurdes Beltran és una afirmació contundent que expressa sense donar gairebé temps a res. “Fa més de 30 anys que entreno al Club Patí Constantí”, confesa Beltran amb orgull i gens o poca nostàlgia. Doncs el club de patinatge mira més al futur que al passat en una llarga trajectòria que, actualment, aglutina 56 alumnes a la seva escola.

“Estic molt contenta i orgullosa de tot el que hem aconseguit”, explica. “Vam començar entrenant només un dia a les escoles de Centcelles”, recorda la longeva entrenadora mentre recorda que l’equip entrenava “a l’aire lliure, fins i tot a l’hivern, fins que es va fer el poliesportiu”. Ara, el Club Patí Constantí té alumnes “des dels 3 fins els 17 anys”, també “una categoria debutant que, un cop assoleixen, passen als grups per edats”, explica Beltran.

Alumnes del Club Patí Constantí exercitant-se en les classes que dirigeix Lurdes Beltran. Foto: David Aymerich.

Un grup ben nombrós i variat que actua a nivell individual en les seccions territorials i, un cop passen aquesta fase, arriben a la competició de Catalunya i, finalment, la nacional. Tot i això, Lurdes Beltran assegura que el seu objectiu anual és el Festival de Sant Joan, el qual desenvolupen cada any a finals de juny i que, enguany, hauran de posposar-lo al setembre per la seva coincidència amb els Jocs Mediterranis.

Així doncs, caldrà esperar uns mesos per gaudir d’un esdeveniment que mostra actuacions individuals d’entre 5 i 6 minuts de durada on els alumnes interpreten diverses piruetes i maniobres tals com la figura de taló o la revessada. “Cada pirueta té la seva dificultat depenent de la pràctica i l’edat”, detalla Beltran. I també cal ser “molt fort mentalment, físicament i no es pot tenir por a caure”, continua explicant l’entrenadora.

Lurdes Beltran (la segona per la dreta) posa amb integrants del Club Patí Constantí a les instal·lacions esportives on entrenen. Foto: David Aymerich.

Per l’altra banda, Beltran aventura un consell per aconseguir un bon nivell de patinatge ja que, normalment, en patinatge artístic es pateixen “moltes caigudes, has de ser molt constant i, si t’agrada, amb il·lusió i esforç ho aconsegueixes”. I també expressa un desig a curt i mig termini: “Tan de bo puguéssim anar a tots els territorials amb molta gent, que es puguin classificar a Catalunya i Espanya, però ja arribarà”. “Als trofeus dels més petits hem tingut bastants pòdiums i ara puja amb força la canalla petita”, tanca contundent l’entrenadora.

Respecte a Tarragona 2018, Beltran creu que “és una fita important, aquí a Constantí mai hi ha hagut res tan gran i pel poble és molt bo tenir una cosa tan vistosa”. L’entrenadora del Club Patí Constantí també lamenta “que no hi ha patinatge artístic, animarem tots els esports”, proposa com a alternativa. Finalment, Beltran opina que els Jocs haurien de servir per fomentar l’esport, ja que molts nens deixen de practicar-ne amb freqüència quan són adults i “és quan més necessari és l’esport”.

David Aymerich