.

El projecte de l’skatepark de Roda de Berà està cada cop més a prop i les obres ja van ser adjudicades  el passat 8 de novembre. Si tot va segons s’espera, d’acord amb el calendari de l’àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament, els treballs s’iniciaran a finals de novembre.

Ara fa tot just un any que la regidoria de Joventut, encapçalada per Manel González, va posar en marxa un procés de participació mitjançant el qual es va preguntar als joves on volien que s’ubiqués el parc. Amb 86 vots, el 69,3% del total, va sortir com a guanyadora la proposta d’ubicació al costat del PIJ. Per a l’equip de Govern va ser molt important conèixer l’opinió dels joves i fer-los partícips, atès que el projecte dóna resposta a una petició dels propis joves.

La instal·lació tindrà una superfície de 312,5 metres quadrats i estarà composta per diferents elements propis d’un skatepark, format per cinc mòduls, “un grindrail, un streetspine, un quarter pipe, un fun box, i un flat bank o similar”, segons detalla la memòria del projecte. S’instal·laran també dues fileres de bancs de formigó, col·locats a dos nivells en forma de grades, per convertir-los en un espai de trobada pels acompanyants dels usuaris de l’skatepark. Es crearà també un nou accés per a vianants que connectarà el nou parc amb l’avinguda de l’Avenc.

El pressupost d’execució material ascendeix a 60.000 euros, a banda d’unes millores valorades en prop de 3.000 euros que inclouran la instal·lació de lluminàries i la seva posada en funcionament, aprofitant la preinstal·lació prevista al projecte.

Un compromís de l’equip de Govern

La idea de construir l’skatepark va sorgir arran les enquestes que el Punt d’Informació Juvenil va posar  en marxa per a la redacció del Pla Local de Joventut. L’objectiu era obtenir la fotografia més real possible del municipi i de la situació dels joves, per conèixer les seves demandes i les seves necessitats i dur a terme unes polítiques de joventut en consonància amb els resultats obtinguts.

A més a més, a la sessió ordinària del mes d’abril del passat exercici, el plenari va aprovar una moció conjunta, presentada a proposta de Populars-UPR, per a la creació d’una pista d’skate. Durant aquesta sessió l’equip de Govern va proposar un sistema de participació per poder escoltar als joves i incloure l’skatepark als pressupostos de 2018, tal i com es va fer.