.

.

TOTS 21

Detall del cartell del Festival de Cambrils

El Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) torna en la seva edició del 40 aniversari en un format totalment renovat i un amplíssim cartell més variat que mai, centrat en 12 espectacles entre el 26 de juliol i el 10 d’agost.

Sense oblidar la seva essència de les darreres quatre dècades, enguany, el festival, comptarà amb una gran representació del panorama musical actual amb un alt nivell d’espectacles que podran gaudir-se a diferents espais del municipi en funció de l’estil o el gènere musical. Amb aquest nou impuls el FIMC seguirà reafirmant- se com el festival d’estiu de referència al sud de Catalunya.

El Parc del Pinaret de Cambrils, dotat d’un gran muntatge escènic, acollirà els 9 concerts de gran format: seran concerts de Rock, Simfònic, Coral i Música lleugera. Per altra banda, la Cripta de l’Ermita i el Castell de Vilafortuny acolliran tres concerts de petit format, de música clàssica i jazz.

El cartell de 2014 l’obrirà dissabte 26 de juliol el grup de referència del pop-rock independent nacional Love of Lesbian, que presentarà la seva nova gira “El poder de la tijera”. Els seguirà el grup revelació de la temporada passada, Auryn, per al públic més juvenil.

El festival compta igualment amb altres registres com el flamenc en majúscules de José Mercé, que com sempre emocionarà i farà vibrar el públic en una nit plena de sentiment.

David Bisbal i Gloria Gaynor

També el pop, que arribarà de la mà d’un dels artistes més internacionals, David Bisbal, que presentarà la seva nova gira “Tu y yo”.

L’apartat més internacional el protagonitzarà la cantant Gloria Gaynor que, juntament amb la reina del pop espanyol Marta Sánchez, oferirà el seu espectacle “Divas”, un recorregut pels clàssics de la música disco dels darrers temps. L’actuació al FIMC serà l’única que ofereixen a Catalunya aquest estiu.

Montserrat Caballé

Com sempre, la música clàssica continua tenint un espai destacat dins el festival. La veu catalana més coneguda a nivell mundial, la soprano Montserrat Caballé, enlluernarà la nit de Cambrils acompanyada de la seva filla Montserrat Martí.

En aquesta categoria es comptarà també amb la privilegiada actuació de l’Orfeón Donostiarra, que després de més de 10 anys sense actuar a Catalunya, torna amb un concert simfònic amb coral, pianos i violins.

També a la Cripta de l’Ermita es podrà gaudir dels concerts de Stemetana String Quartet i de la jove violinista de vuit anys, Jenifer Panebianco del Monaco. Al Castell de Vilafortuny, Pau Piqué, després de ser finalista del conegut programa de televisió “La voz”, actuarà per primera vegada al seu poble en un concert intimista on s’escoltaran les seves versions de Frank Sinatra i altres artistes de sempre, on iniciarà la gira del seu últim disc.

Raphael

El festival tancarà amb una de les actuacions més esperades, la de l’emblemàtic Raphael, que amb la seva veu prodigiosa i la seva particular manera d’interpretar, estrenarà la seva nova gira “De Amor & Desamor” al FIMC.

Tots els concerts són organitzats, gestionats i produïts per l’empresa Publiolimpia, que assumirà el risc de la contractació i totes les despeses que generin.