.

Matias Alonso repetirà de número u de Ciutadans per Tarragona a les eleccions del 21D. La novetat és que la tarragonina Lorena Roldán, exregidora municipal, escala posicions: passa del quart al segon lloc. C’s va treure quatre diputats a la circumscripció. Carlos Sánchez serà el tercer de la llista i Francisco Domínguez, el quart.

Ciutadans (Cs) es presentarà al 21-D amb els mateixos caps de llista que en les eleccions del 27-S de 2015. Així, la líder del partit a Catalunya i candidata a presidir la Generalitat, Inés Arrimadas -d’acord amb les primàries celebrades al maig-, obrirà la candidatura per Barcelona; Matías Alonso ho farà per Tarragona; Jorge Soler per Lleida i, finalment, Jean Castel per Girona.

A més, la resta de les quatre llistes seran pràcticament les mateixes que ara fa dos anys, tal i com ha explicat el secretari general de la formació estatal, José Manuel Villegas, en una roda de premsa aquest dilluns. La novetat principal és el fitxatge del periodista Nacho Martín Blanco, que es presenta com a independent i que ocuparà el sisè lloc per Barcelona. A més, Lorena Roldán serà la número dos per Tarragona, després de concórrer de quatre ara fa dos anys.

Fonts de Cs han explicat a l’ACN que la intenció és mantenir la resta de noms de les llistes del 27-S, per “consolidar” l’estructura del partit i destacar la “solidesa” dels darrers anys.

La formació taronja destaca la seva unitat i remarca que no ha tingut cap crisi interna, fins i tot havent superat un procés de primàries, ara fa mig any. D’aquesta manera, per Barcelona, a Arrimadas la seguirien el fins ara portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa; el vicepresident segon de la Mesa, José María Espejo-Saavedra; i el que ha estat portaveu parlamentari adjunt, Fernando de Páramo.