.

.

TOTS 21

Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP). Foto: Cedida

Tots els grups municipals que conformen l´oposició a Salou, ERC, Cs i PP, han mostrat les seves discrepàncies respecte a la primera modificació de crèdit del pressupost, que s’aprovarà al ple municipal d’aquest dimecres, amb l´objectiu d’incorporar el romanent de tresoreria, que s’ha quantificat en més de 3 milions d´euros. Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP), portaveus dels Grups Municipals de l’oposició han coincidit en afirmar en un comunicat de premsa conjunt que “estem totalment d´acord que part d’aquest romanent de tresoreria sigui destinat a “ajudes” econòmiques als contribuents de Salou per pal·liar els efectes negatius de la pandèmia Covid 19, però per desgràcia la quantia destinada és insuficient, ja que l’equip de govern només vol destinar 1,3 milions d’euros. Això vol dir que les mesures adoptades seran deficitàries, tenint en compte que la crisi sanitària està generant situacions de veritable emergència social i econòmica entre tots els nostres veïns”.

Per aquest motiu entenen que “l’Ajuntament de Salou, com a administració més propera al ciutadà, hauria de prioritzar la seva gestió dotant de majors recursos econòmics el pressupost a efectes d´adoptar totes aquelles mesures que siguin necessàries en suport a la població més vulnerable, així com de les nostres empreses i el nostre comerç”.

Els líders de l´oposició han criticat la gestió realitzada fins aquest moment per part del govern: “No és normal que hi hagi un superàvit de més de 3 milions d´euros del pressupost, quan per activa i per passiva vam sol·licitar a l´alcalde que s´incrementessin les ajudes a tota la població. Quelcom no anava bé quan es va decidir donar una ajuda directa al comerç, igualment insuficient, però fins ara no s’ha tingut en compte a la població que més ho necessita, i una mostra és que no es destinen més diners del romanent a aquesta finalitat”.

“De que serveix estalviar diners recaptats de tots els salouencs quan ells estan passant per una situació tan crítica?. No hauria sigut més normal que aquests diners haguessin tingut un retorn a les seves butxaques en forma de reducció d´impostos i taxes i increment d’ajudes?” es pregunten tots el portaveus de l´oposició.

“No obstant, creiem que el govern local encara està a temps de rectificar, i això passa per prioritzar les seves despeses, incrementant la quantia del romanent de tresoreria que es destinarà a ajudes a tots els salouencs, ja que tots els recursos que tinguem al nostre abast han de ser destinats a tots els nostres veïns, i fent polítiques de reactivació amb l’objectiu d’evitar que segueixi la destrucció del teixit econòmic i l’ocupació. Els salouencs són la nostra prioritat, i treballarem incansablement per ajudar-los en tot el que ens sigui possible” han finalitzat els portaveus de l’oposició.

Redacció