.

.

TOTS 21


Pancarta de protesta contra la línea de molt alta tensió

Continua creixent l’oposició a la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) que es projecta entre Escatrón, a l’Aragó, i la Secuita, al Tarragonès. Fa uns dies van ser els alcaldes i presidents dels consells comarcals qui oficialitzaven un front comú contra la MAT. Aquest diumenge s’ha presentat una nova ofensiva ciutadana contra la línia, la Plataforma del Camp en defensa de la terra. La plataforma assumeix els vells arguments d’un territori que se sent més que castigat per la indústria energètica i iniciarà una campanya de conscienciació perquè la ciutadania torni a sortir a defensar “casa seva”. La plataforma està formada de moment per quatre municipis i ja té el suport d’una quarantena d’entitats.

La sala d’actes del Castell de Paborde de La Selva de Camp s’ha omplert de gom a gom aquest diumenge per conèixer la nova Plataforma del Camp per la defensa de la terra i del territori que s’ha creat amb un primer però no únic, objectiu: lluitar contra la MAT Escatrón-La Secuita. De moment la plataforma està formada per La Selva del Camp, Almoster, Vilallonga del Camp i la Secuita, i una quarantena d’entitats ja s’han adherit al manifest de l’associació.

De moment es descarten mobilitzacions i protestes i l’actuació de la plataforma es centrarà en seguir informant, conscienciant i sensibilitzant a la ciutadania de les cinc comarques catalanes afectades -la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp i el Tarragonès- dels perjudicis de la implantació d’aquesta nova línia de molt alta tensió. “El més important és que la gent entengui que això no és terra de ningú, que és casa seva i és el seu patrimoni” i que, tot i que “hi ha gent en qualsevol lloc del món que li va bé jugar amb la terra dels demés, aquesta és casa seva i l’han de saber defensar”, ha demanat un dels portaveu de la Plataforma del Camp, Anton Crusells.