.

.

TOTS 21


Pla general del trànsit dens a la Ronda de Dalt, a l’altura de Vall d’Hebron, direcció Besòs, en l’operació sortida del pont del 12 d’octubre. Foto: Laura Fíguls

L’operació sortida del pont del Pilar s’ha tancat amb 400.277 vehicles fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, el 80% dels 500.000 previstos, segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT). La mobilitat a la xarxa viària de Catalunya ha estat més fluida aquest dissabte que ahir divendres a la tarda, però destaquen els 10 quilòmetres de retencions a la C-16 al Berguedà entre Berga i Cercs; els 6,5 quilòmetres de cues a l’N-145 a les Valls de Valira per entrar a Andorra; els 6 quilòmetres d’aturades a la C-14 a Oliana i 4 quilòmetres més a Organyà, en direcció la Seu d’Urgell; o els diferents trams de congestió a l’autopista AP-7, amb 4 quilòmetres a Mollet del Vallès, 4 més a Castellbisbal i 2 quilòmetres a Martorell.

A banda d’aquestes vies, Trànsit també ressalta la congestió aquest dissabte a la C-17, amb 3,5 quilòmetres a Ripoll i 2 quilòmetres més a Parets del Vallès; i a la C-55, amb cues de 3 quilòmetres a Castellgalí en direcció Manresa i 2 quilòmetres més en direcció Olesa de Montserrat. Ahir divendres, les principals retencions de l’operació sortida del pont del Pilar es van concentrar a l’AP-7, amb fins a 17 quilòmetres d’aturades entre el Papiol i Gelida en sentit sud, i a l’A-2, amb 9 quilòmetres de trànsit intens a Castellbisbal (per culpa de dos accidents) i de 7 quilòmetres a Abrera, en sentit Lleida.

Previsió de tornada de 275.000 vehicles el dimarts 12 d’octubre

Les previsions de l’SCT indiquen un intens retorn de vehicles al llarg de la tarda del dimarts 12 d’octubre, entre les 12.00 i les 24.00 hores. S’estima que uns 275.000 vehicles retornin a l’àrea metropolitana. Trànsit demana, tant als conductors com als acompanyants, una actitud “prudent i segura” en els seus desplaçaments i que -al llarg d’aquest cap de setmana i sobretot de cara al retorn de dimarts- planifiquin els trajectes.

ACN