.

Cartell anunciador de l'òpera

Cartell anunciador de l’òpera

El Teatre Auditori de L’Hospitalet de L’Infant acollirà el proper diumenge 6 de novembre a les 6 de la tarda la reestrena de l’òpera de cambra ‘Alba eterna’ d’Albert Guinovart, amb llibret de Jordi Faura. L’endemà dilluns, 7 de novembre l’obra es representa al Palau de la Música a les 7 de la tarda en el marc del cicle Tardes al Palau.

‘Alba eterna’ es va estrenar l’any 2009 al Teatre Fortuny de Reus com a encàrrec de l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona a Albert Guinovart. En aquesta reestrena es renova el quartet de solistes –amb la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Anna Alàs, el tenor Marc Sala i el baríton Josep-Ramon Olivé– i el personatge de la ballarina, que en aquesta ocasió encarna Bealia Guerra. En aquest concert, es comptarà novament amb l’Orquestra Camera Musicae, dirigida pel seu titular, Tomàs Grau, i amb Albert Guinovart al piano.

Després d’estrenar el seu últim musical, ‘Scaramouche’ de Dagoll Dagom, Albert Guinovart arriba a l’Auditori de L’Hospitalet de l’Infant amb algunes de les millors veus del país per presentar aquesta òpera de realisme màgic. Una gran ocasió per gaudir d’un dels grans compositors del nostre temps.

El tema d”Alba eterna’ és el pas del temps, un aspecte que ha obsessionat l’home des dels inicis de la seva existència. El llibret de Jordi Faura, escriptor i col·laborador de dramaturgs destacats, recull aquesta herència per presentar una òpera en la qual el pas del temps es converteix en pretext per revisitar els conceptes de bellesa i vellesa.