.

Sandra Guaita, Ernest Aymamí i Enrique Martín, amb els infants guardonats amb la Tarjeta Verda. Foto: Cedida

La Sala Santa Llúcia ha estat l’escenari aquesta tarda de l’acte públic de presentació de la 42a Olimpíada Escolar de Reus, organitzada per l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut i Esports i Reus Esport i Lleure, i el Consell Esportiu del Baix Camp. Una edició que es portarà a terme del 3 al 26 d’abril de 2024, amb dotze modalitats esportives; la modalitat cultural i la competició de ritmes i balls, aquestes últimes incorporades en els anys de pandèmia.

En l’acte, presidit per l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, amb el regidor de Salut i Esport, Enrique Martín i el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí, entre altres autoritats, s’ha presentat el cartell guanyador de la nova edició, obra de Gerard Capdevila Garcia de l’Escola Beat Bonaventura de Riudoms i s’han atorgat els reconeixements Targeta Verda, al bon esport. L’equip de minibàsquet aleví masculí del Col·legi Maria Rosa Molas ha obtingut el reconeixement a les accions més destacades de l’Olimpíada Escolar.

Les proves de l’Olimpíada Cultural es realitzaran al Pavelló Olímpic de Reus del 8 al 22 d’abril en horari lectiu. Hi participaran 18 grups classe de 5è de primària de 9 centres educatius del Baix Camp. El format serà el mateix que l’any passat, amb dos circuits d’habilitat motriu i una prova de preguntes i respostes de caire esportiu, potenciant d’aquesta manera el treball en equip. Prèviament els alumnes han presentat de forma individual treballs artístics i literaris al voltant dels valors de l’esport i l’esperit olímpic.

L’àmbit de competició esportiva desplegarà un total de 12 modalitats: minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula, pàdel i ritmes i balls. Hi participaran les categories benjamí i aleví dels centres educatius de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La competició de ritmes i balls, en modalitat mixta com a única categoria, tindrà lloc el divendres 26 d’abril de 2024 al pavelló olímpic municipal, coincidint amb l’acte de cloenda.

La flama olímpica tornarà a recórrer els carrers de la ciutat per encendre el peveter a l’acte d’inauguració, el 3 d’abril. Sortirà del Pavelló Olímpic fins a l’Ajuntament i arribarà al Teatre Bartrina. L’Olimpíada Escolar 2024 s’acabarà el divendres 26 d’abril amb l’acte de cloenda, l’apagada del foc olímpic i la retirada de la bandera. Un nen i una nena de categoria aleví de tots els centres participants actuaran com a capitans/es de la seva escola i participaran a les cerimònies d’inauguració i de cloenda.

Els calendaris i resultats actualitats de les competicions es podran consultar a la nova pàgina web olimpiadaescolar.cat.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */