.

L’alcaldessa, Sandra Guaita, en la presentació dels jocs d’enguany. Foto: Cedida

El Teatre Bartrina de Reus acollirà aquest dimecres 3 d’abril, a partir de les 19 hores, la cerimònia inaugural de l’Olimpíada Escolar 2024. Els capitans i capitanes de les escoles participants faran el recorregut de la torxa pels carrers de la ciutat, l’encesa del peveter, l’enlairament de la bandera olímpica i dels pictogrames dels diferents esports. La torxa sortirà del Pavelló Olímpic Municipal per arribar al teatre, fent aturada al Palau Municipal. A banda dels parlaments institucionals, un esportista de la ciutat farà el pregó. El jurament en nom de tots els participants i el repartiment dels diplomes de participació completaran l’acte.

L’edició d’enguany, la 42a, comptarà amb 40 centres educatius i més de 2.000 participants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Les proves esportives i culturals es portaran a terme fins el 26 d’abril, dia de la cerimònia de cloenda, l’apagada del foc olímpic i la retirada de la bandera. La cloenda coincidirà amb la competició de Ritmes i Balls al pavelló olímpic municipal.

L’àmbit de competició esportiva desplegarà un total de 12 modalitats: minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula, pàdel i ritmes i balls. En l’Olimpíada Cultural participaran 18 grups classe de 5é curs de primària de nou centres educatius del Baix Camp.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */